Nejprodávanější tituly - březen 2019
film a divadlo

Legenda Komači - 11%
Geniální básnířka Ono no Komači, žijící v 9. století u japonského císařského dvora, kde poezie patřila k nezastupitelným prostředkům vyjadřujícím mezilidské vztahy ve veřejném i nejsoukromějším životě.
film a divadlo

Legenda Komači

216 Kč
192 Kč
Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti - 11%
Téma této studie tvoří Stanislavského pojetí herectví jako tvorby, což souvisí s fenoménem tak charakteristickým pro období modernity, jaký představuje objev lidské kreativity.
film a divadlo

Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti

108 Kč
96 Kč
Umění životu nebezpečné - 11%
Kniha teatroložky a překladatelky Zuzany Augustové nazvaná Umění životu nebezpečné: Reflexe současného (nejen) německojazyčného divadla a literatury je výborem z jejích recenzí, článků a studií, které vznikaly pro různá periodika v průběhu 20 let.
film a divadlo

Umění životu nebezpečné

269 Kč
239 Kč
Co je nového ve filmové vědě
Co může o filmu prozradit filmová věda, disciplína, která jej uchopuje kriticky, historicky i teoreticky? Film se vlivem technologií i diváckých nároků neustále proměňuje a s tím se mění způsoby jeho vnímání, interpretace a zkoumání.
film a divadlo
Ukázky

Co je nového ve filmové vědě

90 Kč
Dějiny opery. Posledních 400  let. - 11%
(2x)

Dějiny opery zasvěceně rozebírají mnohá díla největších skladatelů, od Monteverdiho a Händela přes Mozarta a Verdiho až po Wagnera, Strausse, Pucciniho, Berga či Brittena.

film a divadlo

Dějiny opery. Posledních 400 let.

898 Kč
798 Kč
Film a dějiny 6. - Postkomunismus - 11%
Kolektivní monografie Film a dějiny 6. Postkomunismus postihuje vybraná témata spojená s proměnou žánru historického filmu a televizního seriálu a jeho společenskou reflexí po roce 1989.
film a divadlo

Film a dějiny 6. - Postkomunismus

269 Kč
239 Kč
Dejiny slovenskej kinematografie - 11%
Druhé rozšírené vydanie najkomplexnejšej publikácie venovanej slovenskej kinematografii, ktorá mapuje na viac ako 600 stranách vývoj slovenskej filmovej kultúry.
film a divadlo

Dejiny slovenskej kinematografie

1 350 Kč
1 200 Kč
Film a dějiny 5. - 11%
Pátý díl řady Film a dějiny se zaměřuje na film a televizi po roce 1985. Publikaci po úvodní historické kontextové studii uvozuje oddíl věnovaný u nás prakticky neznámým dějinám sovětské „filmové“ perestrojky jako předobrazu, ...
film a divadlo

Film a dějiny 5.

359 Kč
319 Kč
Postava k podpírání - 11%
Kniha Postava k podpírání vychází v Knihovně Václava Havla jako 4. svazek edice Dílo Pavla Juráčka. Obsahuje všechny známé a dostupné verze této mrazivé grotesky o půjčovně koček a bezbřehé moci úřednického aparátu.
film a divadlo

Postava k podpírání

224 Kč
199 Kč
Provázek - 11%
Publikace mapující dění v Divadle (Husa) na provázku od jeho vzniku coby profesionálního souboru až do konce roku 1989, kdy se divadlo přestěhovalo do vlastních prostor a začalo psát úplně novou kapitolu.
film a divadlo

Provázek

504 Kč
448 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 54 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>