Nejprodávanější Kniha - duben 2019
Asie

Za oponou války
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Asie
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
Sloni žijí do sta let
Vyplujte na zámořskou cestu do exotické Srí Lanky a do vzpomínek cestovatele Miroslava Zikmunda, který vám chce vyprávět o zelených čajových plantážích, divokém oceánu, nezapomenutelných výhledech z nevyzpytatelných hor...
Asie

Sloni žijí do sta let

358 Kč
Příběh ruské geopolitiky
(3x)
Po celé dějiny přicházeli ruští myslitelé, geografové a státníci s vizemi o roli a civilizační příslušnosti své velké země. Zároveň při tom odhalovali neujasněnost geografického i hodnotového rámce ruské státnosti i identity ruské společnosti.
Asie

Příběh ruské geopolitiky

396 Kč
Dějiny Ruska 20. století -  2. díl
(4x)
Druhý díl, zahrnující léta 1939-2007, je věnován období druhé světové války, pozdnímu stalinismu, rozvoje Sovětského svazu jako světové velmoci až gorbačovské perejstrojky, následného rozpadu SSSR a vzniku nového Ruska.
Asie

Dějiny Ruska 20. století - 2. díl

Andrej Zubov (ed.)
746 Kč
Paměť a dějiny č. 3/2018
V roce 1938 kulminovala stalinská hrůzovláda. Ve věznicích a v táborech Gulagu skončilo jeden a půl milionu lidí. Odhadem sedm set tisíc lidí zahynulo na popravištích. V soukolí Velkého teroru našly smrt i stovky Čechoslováků.
Asie

Paměť a dějiny č. 3/2018

68 Kč
Transsibiřská magistrála
(1x)
Autor ve své čtvrté knize věnované Rusku seznamuje čtenáře s nejdelší železniční tratí na světě od prvních plánů až po současnost.
Asie

Transsibiřská magistrála

351 Kč
Nejčistší rasa
(1x)
Brilantně napsaný text přináší nový pohled na režim v Severní Koreji a odhaluje skutečné příčiny, proč Severokorejci jednají tak, jak jednají.Fundovaná publikace o Severní Koreji od známého amerického autora a odborníka na tuto oblast B.R. Myerse.
Asie

Nejčistší rasa

269 Kč
Putování jižní Sibiří
(1x)
Autor knihy zachycuje své dvě cesty na jižní Sibiř.
Asie

Putování jižní Sibiří

297 Kč
Couchsurfing v Rusku
Prvni kniha o Rusku bez medvědů a balalajek!
Asie
Ukázky

Couchsurfing v Rusku

251 Kč
Čas darů
(2x)
Cestovatel, novinář a spisovatel Patrick Leigh Fermor se v zimě roku 1933 vydal na cestu Evropou. Z Nizozemí přes Německo, Prahu, Vídeň putoval, většinou pěšky až do Istanbulu. Své deníkové záznamy později literárně zpracoval a roce 1977 vydal.
Asie
Ukázky

Čas darů

322 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 30 položek
1 2 3 > >>