Nejprodávanější Kniha v roce 2024
Asie

Cesta kolem světa
Autor tradičně nazývaný Jan z Mandevillu, podle posledních bádání rytíř anglického či francouzského původu, který žil ve 14. století, líčí své údajné putování tehdy známým světem od Francie před Jeruzalém do Persie, na Kavkaz a do Indie.
Asie
Ukázky

Cesta kolem světa

619 Kč
Severka
(6x)
Protagonistka prvního románu Niny Špitálníkové, autorky Svědectví o životě v KLDR, žije v Jižní Koreji, ačkoli se narodila v té Severní. Vyprávění líčí její strastiplnou cestu za svobodou, hříchy minulosti i pochyby, které ji po celou dobu provázejí.
Asie

Severka

314 Kč
Novinářem v Číně 2
(6x)

Další várka syrových příběhů ze života známého novináře v Číně. Ponořte se do víru zážitků asijské dekády Tomáše Etzlera, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen?

Asie

Novinářem v Číně 2

422 Kč
Z Izrastiny s láskou
(7x)
Ve své knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům.
Asie
Ukázky

Z Izrastiny s láskou

313 Kč
Dějiny Ruska 20. století -  2. díl
(4x)
Druhý díl, zahrnující léta 1939-2007, je věnován období druhé světové války, pozdnímu stalinismu, rozvoje Sovětského svazu jako světové velmoci až gorbačovské perejstrojky, následného rozpadu SSSR a vzniku nového Ruska.
Asie

Dějiny Ruska 20. století - 2. díl

Andrej Zubov (ed.)
746 Kč
Rusko pohledem z kuchyně
(1x)
Když nahlédneme pod pokličku ruského režimu, naskytne se nám unikátní pohled na osud země od posledních záchvěvů carismu až po dnešní dobu. Ten je navíc doplněný řadou receptů různorodé kulinářské kultury Ruska a dalších národů SSSR.
Asie

Rusko pohledem z kuchyně

404 Kč
Novinářem v Číně
(8x)
Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal.
Asie
Ukázky

Novinářem v Číně

404 Kč
Skrytý Tibet
(5x)
Podrobné vylíčení cest po jižním Tibetu, které italský antropolog a fotograf Fosco Maraini podnikl v letech 1937 a 1948, patří dnes k nejvýznamnějším dokumentům o životě Tibetu a jeho obyvatel před čínskou invazí ze začátku padesátých let.
Asie

Skrytý Tibet

404 Kč
Nesčetně hvězd
(1x)
Poetické vyprávění o muži, který žije pro krásu a pro to, co zůstává neviděné.
Asie
Ukázky

Nesčetně hvězd

332 Kč
Vetřelci na střeše světa

Už v 19. století představoval Tibet a jeho hlavní město Lhasa, ležící téměř tři kilometry nad mořem, pro mnohé cestovatele ten nejvytouženější cíl.

Asie
Ukázky

Vetřelci na střeše světa

403 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 130 položek
1 2 3 .. 13 > >>