Nejprodávanější tituly - duben 2019
historické podobory

Osadní toulky II. - 11%

Další část knižní řady Osadní toulky znovu čtenáře zavede na místa, kde se před stoletím zrodily dva české vynálezy – tramping a nohejbal.

historické podobory

Osadní toulky II.

251 Kč
223 Kč
Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

historické podobory

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Strážci pražských ulic
Netradiční příběhy o pražských domovních znameních, zapomenutých řemeslech a každodenním životě starobylé Prahy. Zpodobení zvířat, věcí a symbolů na fasádách spoluvytvářelo jedinečný charakter místní historie.
historické podobory

Strážci pražských ulic

179 Kč
Documenta Pragensia 34 - 11%
Stati a rozšířené příspěvky z 32. vědecké konference Archivu hlavního města Prahy,uspořádané ve spolupráci s Historickým ústavem Akademie věd ČR, v. v. i.,a Fakultou humanitních studií Univerzity Karlovy ve dnech 8. a 9. října 2013.
historické podobory

Documenta Pragensia 34

327 Kč
290 Kč
Historia litteraria v českých zemích od 17. do počátku 19. století - 11%

Kniha pojednává o vývoji a proměnách konceptu historia litteraria (dějiny vzdělanosti, Gelehrtengeschichte) v českých zemích a jeho představitelích „od Balbína k Cerronimu“.

historické podobory

Historia litteraria v českých zemích od 17. do počátku 19. století

216 Kč
192 Kč
Pražský orloj / El Reloj astronómico - 11%
Publikace je věnována Pražskému orloji - nejnavštěvovanější památce historického centra Prahy. Je určena především zahraničním turistům. Text ve španělském jazyce.
historické podobory

Pražský orloj / El Reloj astronómico

269 Kč
239 Kč
Documenta Pragensia 33 - 11%
Stati a rozšířené příspěvky z 31. vědecké konference Archivu hlavního města Prahy, uspořádané ve spolupráci s Historickým ústavem Akademie věd ČR, v. v. i., a Institutem mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v roce 2012.
historické podobory

Documenta Pragensia 33

337 Kč
299 Kč
Ostrava ve spirále času - 20%
Pojďte s námi a toulejte se starou Ostravou, poučte se o historii jejich městských obvodů, na fotografiích si porovnejte současná známá místa a stavby ve městě s jejich podobou před třiceti, padesáti nebo i více než sto léty.
historické podobory
Ukázky

Ostrava ve spirále času

99 Kč
79 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
historické podobory
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
Současné přístupy v historické epistemologii - 11%
Prostřednictvím případových studií kniha představuje historickou epistemologii coby snahu o produktivní propojení historických a teoretických přístupů k oblasti vědy a vědění.
historické podobory

Současné přístupy v historické epistemologii

158 Kč
140 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 91 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 10 > >>