Nejprodávanější tituly - květen 2019
film a divadlo

Smutný muž - 21%
Dříve narození znají Jaroslava Válka jako Smutného muže, který právě svým smutkem, svým monotónním, huhňavým hlasem rozesmával své posluchače a diváky.
film a divadlo
Ukázky

Smutný muž

39 Kč
31 Kč
Václav Havel: O divadle - 11%
Soubor textů Václava Havla věnovaných problematice divadla – novinové články, recenze, medailony, komentáře k vlastním hrám, filozofující eseje, korespondence, projevy, příspěvky do sborníků, vzpomínky.
film a divadlo

Václav Havel: O divadle

351 Kč
312 Kč
Věc Makropulos - 11%
Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Žánrovým určením je to komedie o třech dějstvích s přeměnou, byť v konečném vyznění komedií velmi hořkou.
film a divadlo

Věc Makropulos

269 Kč
239 Kč
Divadelní svět/ Theatre World
Divadelní svět Bohdana Holomíčka představuje osobitou fotografickou reflexi z prvního ročníku mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno 2010, který byl věnován Václavu Havlovi a jeho dramatické tvorbě.
film a divadlo

Divadelní svět/ Theatre World

89 Kč
Fyzické básnictví + DVD - 6%
(1x)
Petr Váša shrnul své manifestační a teoretické eseje, v nichž na podkladě filozofických i antropologických textů hledá smysl a funkce fyzického básnictví v rámci literatury i divadla.
film a divadlo

Fyzické básnictví + DVD

254 Kč
239 Kč
Hry IV. - 11%
(1x)
Svazek Hry IV je poslední z řady Bernhardových textů vydaných Divadelním ústavem v Praze.
film a divadlo

Hry IV.

219 Kč
194 Kč
Tabu dějin
(1x)
Autor se Kromě dějin filmu se ve svém díle soustředil především na dějiny Ruska, Sovětského svazu a východní Evropy, a rovněž historii kolonialismu.
film a divadlo

Tabu dějin

53 Kč
Prase - 11%
Divadelní jednoaktovka Václava Havla, napsaná v roce 1987, je úsměvnou historkou o tom, jak se Václav Havel ještě jako disident pokoušel na vesnici obstarat prase na zabijačku, na níž měli přijet jeho přátelé z disentu.
film a divadlo

Prase

108 Kč
96 Kč
Mimesis a poiesis  + CD - 11%

Disertační práce Elišky Vavříkové představuje současně záznam i autorčinu reflexi dlouhého procesu vznikání a tvorby dnes již legendární inscenace divadelního studia Farma v jeskyni.

film a divadlo

Mimesis a poiesis + CD

108 Kč
96 Kč
Český hraný film a filmaři za protektorátu - 11%
(13x)
Kniha je vzhledem ke komplexnosti, fundovanosti, šíři a novosti zpracování zásadním příspěvkem k dějinám kultury a filmu ve sledovaném období.
film a divadlo
Ukázky

Český hraný film a filmaři za protektorátu

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 57 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>