Nejprodávanější tituly - srpen 2019
středověk

Dekameron B1/B2 - 20%

Vrcholné Boccacciovo dílo upravené pro výuku! V knize najdete 10 vybraných novel ze známé sbírky mistra italské renesance Boccaccia. Vypráví o románcích šlechticů, bohatých měšťanů, obchodníků a běžných občanů.

středověk
Ukázky

Dekameron B1/B2

199 Kč
159 Kč
Kostel Panny Marie na Pražském hradě - 11%
Kostel Panny Marie na Pražském hradě patřil k nejhledanějším památkám Čech již od druhé poloviny 19. století. Do bouřlivé názorové výměny nad jeho polohou a významem se postupně zapojili snad všichni přední znalci raného středověku.
středověk

Kostel Panny Marie na Pražském hradě

215 Kč
191 Kč
Světlo z Byzance - 11%
Za svůj pozoruhodný rozvoj vděčí západní středověká a renesanční vzdělanost v mnoha aspektech vzdělancům a kulturnímu prostředí Druhého Říma, tedy Byzance.
středověk

Světlo z Byzance

404 Kč
359 Kč
Barbarská Evropa - 11%
(1x)
Jedinečný pokus o vykreslení kořenů moderní Evropy. Autor v ní syntetizujícím způsobem zkoumá formování „barbarské Evropy“ v období od 6. do 11. století.
středověk
Ukázky

Barbarská Evropa

358 Kč
318 Kč
Historie aneb O dvou obcích - 11%
(1x)
Kniha je nejvýznamnějším dílem Oty z Freisingu. Zahrnuje dějiny světa od stvoření, biblické a starověké období (zde čerpal ze starších autorů, např. Orosia, Jeronýma či Eusebia), které dovedl až do své současnosti.
středověk
Ukázky

Historie aneb O dvou obcích

448 Kč
398 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
středověk
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Karel IV. Historie života velkého vladaře - 11%
(1x)
Monografie Karel IV. Historie života velkého vladaře, je zdařilým pokusem o komplexní zachycení života i doby Karla IV. od jeho politických počátků v severní Itálii až po jeho diplomatickou cestu do Francie na sklonku života.
středověk
Ukázky

Karel IV. Historie života velkého vladaře

268 Kč
238 Kč
Vita Caroli - 20%
K výročí krále Karla IV. (700 let) vychází v jednom kompletu nahrávka zachycující mluvené slovo i ukázky původní středověké hudby tak, jak zněla v českých zemích v době vlády našeho nejvýznamnějšího panovníka.
středověk
Ukázky

Vita Caroli

149 Kč
119 Kč
Kuchyně pozdního středověku - 20%
(1x)
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených receptů.
středověk
Ukázky

Kuchyně pozdního středověku

169 Kč
135 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
středověk
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 40 položek
<< < 1 2 3 4 > >>