Nejprodávanější Kniha - srpen 2019
povídky

Šest historií venkovského života
(3x)
V červenci 1970 byla spisovatelka a překladatelka Jang Ťiang spolu s manželem a dalšími kolegy z Čínské akademie společenských věd poslána na převýchovu do školy pro kádry 7. května. Kniha tvoří šest vzpomínek na těžké chvíle, které zde zažil.
povídky

Šest historií venkovského života

99 Kč
Želvou proti zdi

Sbírka Daniely Fischerové přináší více než třicet mistrně pointovaných povídek. Vyprávějí o lidských vztazích, o náhodě, o lásce nešťastné i šťastné, o té první i o té poslední.

povídky

Želvou proti zdi

206 Kč
Jak jsem se učil pilotem
Jak nazvat celou sbírku povídek o mém, o našem (myslím na své spolužáky, kamarády a kolegy) létání, které v mém případě trvalo třiapadesát let.
povídky

Jak jsem se učil pilotem

315 Kč
Jinde
Sedm povídek od sedmi současných českých autorů o lidech na cestách, cizincích bez domova, lidech, kteří utíkají, lidech, kteří ztratili minulost a hledají novou budoucnost, jsou ztraceni v jazyce, na periferii, ve velkoměstě nebo v čase.
povídky
Ukázky

Jinde

162 Kč
Klingsor
V roce 1920 vyšly pod titulem Klingsor poprvé tři povídky Hermanna Hesseho, pozdějšího nositele Nobelovy ceny za literaturu. Na první pohled se jeví dosti různorodé, a přece mají jedno společné: vztah k expresionismu. Povídka Klein a Wagner je patrně
povídky
Ukázky

Klingsor

223 Kč
Místo
Chronologicky poslední sbírka povídek Juana Josého Saera, tato óda na lidskou imaginaci vzdávající hold čarovné a spásné moci literatury.
povídky

Místo

224 Kč
Sběratel dýmek
Mrazivý příliv ve Fjordu Mrtvého muže vynáší na břeh dýmky z různých koutů světa. Každá dýmka je opředena vlastní historií, která čtenáře zavádí do carského Ruska, na dalekou Sibiř, ale také do předválečného Berlína nebo na pobřeží jižní Afriky.
povídky
Ukázky

Sběratel dýmek

220 Kč
Ta noc se nejspíš nevrátí
Cyklus jedenácti beletristických povídek ze současnosti prozaika a publicisty Ilji Kučery ml. Jedná se o jedenáct v podstatě obyčejných příběhů, v podstatě obyčejných lidí, které však pod citlivým drobnohledem přerůstají v překvapivá soukromá dramata
povídky

Ta noc se nejspíš nevrátí

198 Kč
Univerzální katalog zoufalců
(1x)
Generace devadesátých let tápe a bojí se dospěti. Potácí se mezi prací a studiem, zakouřenými non-stopy a snobskými večírky, přechází od špatných k ještě horším partnerským vztahům. Hledá a obtížně nalézá vlastní identitu...
povídky

Univerzální katalog zoufalců

179 Kč
Anděl Esmeralda
Kniha nabízí průřez spisovatelovou tvorbou od konce sedmdesátých let do současnosti. V jistém smyslu přitom může sloužit jako úvod do DeLillova světa, najdeme v ní totiž většinu autorových erbovních témat: odcizení, paranoiu, obavu či děs ze světa.
povídky
Ukázky

Anděl Esmeralda

223 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 84 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 9 > >>