Nejprodávanější Kniha - září 2019
umění a architektura

Hliněný panáček - 11%

Jiří Duchek patří už k nové generaci řemeslných tvůrců, kteří nepracují jen pro užitek, ale pro věc samu. Posun hrnčířství k volné tvorbě je zřejmý, žádané jsou nejen čajové misky a konvice, ale i nádoby čistě dekorativní neurčitého účelu.

umění a architektura

Hliněný panáček

449 Kč
399 Kč
Foto Ideal. Jindřich Zelenka
(2x)

Autor knihy, fotograf Prokop Paul, je pokračovatelem významné fotografické dynastie, na jejímž počátku stál Jindřich Zelenka, jehož životní osudy a tvorbu kniha mapuje. Zelenka se vyučil a pracoval jako asistent v ateliéru Rudolfa Bruner-Dvořáka.

umění a architektura
Ukázky

Foto Ideal. Jindřich Zelenka

351 Kč
Jan Saudek - Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec - 11%

Život jako bestseller – syrová zpověď světově proslulého českého fotografa. Autorská kniha, ilustrovaná černobílými fotografiemi z počátků Saudkovy tvorby, podává neotřelý pohled na umělcův život a lidi, kteří jím prošli.

umění a architektura

Jan Saudek - Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec

224 Kč
199 Kč
Royt Jan - Krajinami umění - 11%
(1x)
Kniha rozhovorů se známým historikem umění je putováním po krajině, jež promlouvá uměleckými díly, které na ní během staletí vznikly. Zabývá se mnohovrstevnatými vztahy, které působí mezi uměleckým dílem a člověkem, místem, spiritualitou i politikou.
umění a architektura

Royt Jan - Krajinami umění

260 Kč
231 Kč
To je M. Sasek - 11%
(1x)
Unikátní kniha – katalog přibližující život a dílo „nejslavnějšího českého emigranta“ Miroslava Šaška mixem dobových dokumentů, obrazů, skic a ilustrací. S texty Martina Salisburyho, Olgy Černé a Pavla Ryšky.
umění a architektura

To je M. Sasek

269 Kč
239 Kč
Ohlédnutí za dílem Dobroslava Folla - 11%
Tvorba Dobroslava Folla (1922-1981)se stala málo známou epizodou v historii českého poválečného umění, neboť autorova činnost zůstává uzavřena v době 60. let, v nichž jediných se mohl aktivně účastnit domácích a zahraničních výstav.
umění a architektura

Ohlédnutí za dílem Dobroslava Folla

206 Kč
183 Kč
UB 12 - 6%
(1x)
Kniha přibližuje historii, poetiku a prostřednictvím rozhovorů a vzpomínek také jednotlivé členy skupiny UB12, do níž patřili významní představitelé českého poválečného umění (V. Boštík, J. John, St. Kolíbal, A. Šimotová a další).
umění a architektura

UB 12

1 318 Kč
1 240 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 18 položek
<< < 1 2