Olga Černá

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Česká spisovatelka.

Nenápadná a skromná spisovatelka, která sama sebe charakterizuje jako vesnickou knihovnici. Žije v Nadějkově, který leží na půli cesty mezi Prahou a Českými Budějovicemi, kde vede místní knihovnu a pořádá bohatý osvětový program pro děti i dospělé. V roce 2008 byla za svou práci oceněna v soutěži Knihovna roku pořádané...

Zobrazit celý text
Nahoru

Olga Černá v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Knihy pro děti a mládež převázané Zlatou stuhou

V pondělí 16. dubna v podvečer byly v Centru současného umění DOX již po šestadvacáté slavnostně předány výroční ceny Zlatá stuha nejlepším tvůrcům literatury pro děti a mládež. Ve čtyřech oblastech bylo uděleno celkem dvanáct ocenění.
Aktuality

Jak Prahu ocenili v Bologni

Kniha To je Praha byla oceněna na mezinárodní úrovni, ve světové extralize. Uspěla mezi stovkami přihlášených knih, protože konkurence na festivalu dětské knihy v italské Bologni je maximální. Festival je považován za nejprestižnější místo světa dětských knih.
TV Kosmas

Sdružení Litera vyhlásí 5.4. od 20 hod. na ČT Art výsledky svých cen

Občanské sdružení Litera vyhlásí v přímém televizním přenosu, decentně uklizeném už poněkolikáté zrakům širšího publika z ČT 2 na ČT Art, literární ceny za rok 2015. Osvědčený moderátorský tandem posledních let Písařovicová - Havelka nechá...
Zobrazit celý text
Recenze

Rudé oko leze ze stanu, obhlíží savanu…

Klárka má dědečka kominíka. Má taky klavír a kupu nevšedních zážitků, které s ní můžeme díky drobné žlutozelené knížce z nakladatelství Baobab prožívat! A že toho je!
Aktuality

Ceny za nejlepší české dětské knihy Zlatá stuha

V červnu jsou minimálně dvě příležitosti, kdy se hodí být informován o dobrých dětských knihách. Na Den dětí a pak samozřejmě klasika - za vysvědčení knihu. Letošní ceny Zlatá stuha berte tedy jako doporučení těch, kteří se ve světě dětských knih dobře orientují.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Týdeník, vysíláný každý čtvrtek na Country Radiu. Herec Divadla Járy Cimrmana a knihy.
Další články