Nejprodávanější knihy - září 2019
báje a legendy

Postavy grónské mytologie - 11%
Výtvarník Aage Gitz -Johansen (1897–1977) se narodil v dánském Odense a vystudoval v ateliéru grafiky na Umělecké akademii v Kodani.
báje a legendy

Postavy grónské mytologie

178 Kč
158 Kč
Staré řecké báje a pověsti - 11%
Příběhy z řecké mytologie převyprávěné pro děti a mládež s legendárními a mimořádně zdařilými ilustracemi Zdeňka Sklenáře. V jednotlivých příbězích se mladí čtenáři setkají s nejznámějšími řeckými bohy, hrdiny, mytickými postavami i monstry.
báje a legendy

Staré řecké báje a pověsti

358 Kč
318 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
O Igimarasussukovi, který jedl své ženy - 41%
(3x)
Sbírku inuitských pověstí doprovázejí ilustrace Árona z Hůrky (1822–1869), grónského umělce, který jako první vylíčil tyto drsné příběhy ze zorného úhlu původních obyvatel Arktidy.
báje a legendy
Ukázky

O Igimarasussukovi, který jedl své ženy

318 Kč
189 Kč
Indiánské báje a mýty - 11%
Publikace zaměřená v tomto případě na báje a mýty ze severní a jižní Ameriky. Pro své poutavé zpracování si známý autor PhDr. Vladimír Hulpach vybral tentokrát eskymácké a indiánské pověsti od zamrzlého Severního moře přes Skalisté hory.
báje a legendy

Indiánské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
Obrazy ze Starého zákona - 11%
Bohatě ilustrovaná autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné příběhy z Levanty, Mezopotámie a Egypta.
báje a legendy
Ukázky

Obrazy ze Starého zákona

269 Kč
239 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Labyrintem pražského tajemna - 6%
Důležitá pragensie z pera svérázného pražského rodáka Pavla Růta, význačného výtvarníka, ilustrátora a sběratele umění.
báje a legendy

Labyrintem pražského tajemna

296 Kč
278 Kč
Poselství prachu. Mýty Šošonů - 6%
Publikace Poselství prachu přináší antologii vyprávění domorodých kmenů z Velké pánve, tj. etnik tradičně obývajících teritoria dnešních amerických států Utah a Nevada.
báje a legendy

Poselství prachu. Mýty Šošonů

305 Kč
287 Kč
Keltské báje a mýty - 11%
Historické území Keltů zasahovalo i do Čech, avšak později byl tento národ vytlačen až na Britské ostrovy – do Irska, z balad známého jako věčně zelený ostrov Erin.
báje a legendy

Keltské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 38 položek
<< < 1 2 3 4 > >>