Nejprodávanější tituly - září 2019
historické podobory

Schizofrenická historiografie - 11%
Kniha přináší příspěvky z konference pořádané před 2 lety v Nymburce. Tematickou osu tvoří mnohotvárnost styčných ploch mezi Hrabalovou tvorbou a historií / historiografií.
historické podobory

Schizofrenická historiografie

208 Kč
185 Kč
Utajené hrady a zámky I. - 11%
Autoři vás už podruhé společně zvou na cestu. Tentokrát (až na výjimky) „jen“ na území hlavního města Prahy, jež je zdánlivě dopodrobna prozkoumané a popsané.
historické podobory
Ukázky

Utajené hrady a zámky I.

269 Kč
239 Kč
Za sedmi divy světa - 38%
Revidované, aktualizované a doplněné vydání s kvalitní obrazovou přílohou zahrnuje mapy, fotografie, klasické i nejnovější rekonstrukce těchto dávno zaniklých starověkých staveb a uměleckých děl.
historické podobory
Ukázky

Za sedmi divy světa

622 Kč
388 Kč
Zajímavá a záhadná místa v Čechách - 20%
V této knize se například dozvíte o našem největším nálezu zlatého pokladu v Podmoklech nad Berounkou, o záhadé Kounovských řad a tajemné kouřící hoře Boreč...
historické podobory
Ukázky

Zajímavá a záhadná místa v Čechách

95 Kč
76 Kč
„Spanilost Vaše cizozemcům se líbí…“ - 11%
Kolektivní monografie s názvem „Spanilost Vaše cizozemcům se líbí…“ přibližuje v mezioborovém pohledu vývoj a proměny českých kuchařských knih vydávaných v průběhu „dlouhého“ 19. století.
historické podobory

„Spanilost Vaše cizozemcům se líbí…“

431 Kč
383 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
historické podobory

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Bosí augustiáni v Čechách - 11%
Bosí augustiniáni představovali v Čechách během 17. a 18. století mezi žebravými řády poměrně malé společenství. Výrazné stopy po jejich činnosti jsou však patrné dodnes, přestože na našem území nepůsobí již dlouhou řadu let.
historické podobory

Bosí augustiáni v Čechách

242 Kč
215 Kč
Britská šlechta v Českých zemích - 11%
Anglické, skotské a irské nobilitované rody, které se zakoupily na panstvích, později velkostatcích, v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.
historické podobory

Britská šlechta v Českých zemích

314 Kč
279 Kč
Čas darů - 11%
(2x)
Cestovatel, novinář a spisovatel Patrick Leigh Fermor se v zimě roku 1933 vydal na cestu Evropou. Z Nizozemí přes Německo, Prahu, Vídeň putoval, většinou pěšky až do Istanbulu. Své deníkové záznamy později literárně zpracoval a roce 1977 vydal.
historické podobory
Ukázky

Čas darů

322 Kč
286 Kč
Historia populi - Zrcadlo každodennosti v českých dějinách - 11%
Publikace přibližuje vývoj českých dějin v poněkud jiné podobě, než jsme běžně zvyklí. Tradiční výklad, redukující dějiny zejména na přehled politických událostí a hospodářských přeměn, vojenských střetů, výčty panovníků, diplomatických jednání.....
historické podobory

Historia populi - Zrcadlo každodennosti v českých dějinách

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 110 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 11 > >>