Nejprodávanější knihy - září 2019
historické osobnosti

Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
historické osobnosti

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Jakub z Molay - 6%
(1x)
Studie, již Demurger věnoval osudům posledního templářského velmistra Jacquese de Molay, který skončil na hranici a proklel přitom francouzské krále, je vůbec první biografií této komplikované osobnosti.
historické osobnosti
Ukázky

Jakub z Molay

313 Kč
294 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
historické osobnosti

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Fidel Castro - 11%
(1x)
Kniha čtivou a přehlednou formou mapuje životní příběh velkého revolucionáře a diktátora. Základní text doplňují úryvky z projevů a citace komentářů ke Castrovi z pera známých osobností i ze záznámů americké tajné služby.
historické osobnosti

Fidel Castro

224 Kč
199 Kč
Eichmann - 6%
Působivý, obsáhlý a čtivý životopis z pera Davida Cesaraniho, přednášejícího novodobé dějiny na Londýnské univerzitě, představuje první dílo, které o Eichmannovi a jeho životě bezprostředně po soudním procesu s tímto nacistickým zločincem vyšlo.
historické osobnosti

Eichmann

576 Kč
542 Kč
U Tobrúku pod československým praporem proti Rommelovi - 11%
(1x)
Ve své knize vzpomíná Ladislav Melíšek na svou dramatickou cestu do zahraničního odboje, která vedla přes Slovensko, Maďarsko do Jugoslávie, odkud pak pokračoval do Palestiny, ...
historické osobnosti

U Tobrúku pod československým praporem proti Rommelovi

261 Kč
232 Kč
Praha za zrcadlem - 6%
Vzpomínky na Rudolfa Margolia nejsou jen životopisem vládního činitele a jednoho z členů KSČ, kterého mateřská strana odstranila ve vykonstruovaném procesu. Jsou i dějinami Margoliusovy rodiny a kronikou dějinných událostí.
historické osobnosti

Praha za zrcadlem

253 Kč
238 Kč
Mluví k vám Ferdinand Peroutka - 3. díl - 6%
Třetí díl výboru promluv Ferdinanda Peroutky psaných pro československé vysílání RFE navazují svým charakterem na předešlé dva.
historické osobnosti

Mluví k vám Ferdinand Peroutka - 3. díl

296 Kč
278 Kč
Paměti diplomata - 11%
Rozsáhlá kniha vzpomínek významného českého diplomata Jaromíra Kopeckého (1899-1977) je významným příspěvkem k poznání československých dějin 20. století.
historické osobnosti

Paměti diplomata

439 Kč
390 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 79 položek
<< < 1 .. 6 7 8