Projděte se po netradičních místech a zákoutích hlavního města. Společně s autorem zhlédnete zašlou slávu Barrandovských teras nebo zavítáte do „Zlaté uličky“ ve Střešovičkách, kde vás nečekají davy turistů ani nemusíte platit vstupné.
Kniha je nejen cenným svědectvím o proměně našeho hlavního města, ale také návodem, jak číst fotografie takovým způsobem, abychom slyšeli poutavé příběhy, jež nám vyprávějí.
Album historických fotografií, které vybral, upravil a texty doplnil fotograf a vlastník rodinné sbírky starých fotografií Pavel Scheufler, představuje svět lázní na sklonku monarchie, kdy k léčivým pramenům mířily významné osobnosti z celé Evropy.
Ve druhém díle nás autor povede od Zlatého tygra, o němž byl díl první, na Nové Město do dalších slavných pražských hostinců, jejichž osudy se proťaly s českými kulturními dějinami a jež tak spoluvytvářely specifickou českou subkulturu.
Knížka, která je určena nejen občanům zahradního města, ale také všem dalším zájemcům a přátelům Spořilova, představuje více než 140 osobností, které ve čtvrti žily, žijí nebo zde zanechaly dílo.
Prostřednictvím starých fotografií, pohlednic a dalších materiálů z veřejných i soukromých sbírek představí kniha život Holešovic od 2. poloviny 19. století do 80. let 20. století.
V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká.
Pevnou součástí tisíciletého vývoje české metropole je rovněž formování pražských zahrad a parků – palácových, hradních, klášterních, soukromých i veřejných.