Nejprodávanější Kniha v roce 2019
poezie

Poštou havraní
Kniha básní Radka Malého na obrazy Pavla Čecha.
poezie
Ukázky

Poštou havraní

197 Kč
Tráva podél cesty

Poutník a mnich Santóka Taneda (1882–1940) zosobňuje tradiční zenové hodnoty jednoduchosti, osamění a pomíjivosti. Jeho poezie zrcadlí život plný protikladů. Osamělé souznění s přírodou střídají okamžiky hlubokého lidského sblížení.

poezie

Tráva podél cesty

241 Kč
Výlevy Nářky Smích
(1x)
Výlevy Nářky Smích je zatím poslední sbírka Lawrence Ferlinghettiho z roku 2014. Knížka možná skromná co do počtu stran, bohatá však co do obsažnosti sdělení – na to jsme ostatně u tohoto básníka zvyklí. Vychází u příležitosti 100. narozenin autora.
poezie

Výlevy Nářky Smích

224 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Sv. Outdoor
Marie Iljašenko (nar. 1983) pochází z rodiny s českými, ukrajinskými a polskými kořeny a její debut Osip míří na jih (2015) byl velmi dobře přijat. Ne náhodou jsou tématem její druhé sbírky kontrastní motivy domova a jeho opouštění.
poezie

Sv. Outdoor

197 Kč
Nezkoušej se usmát
Ondřej Hrabal – mimo jiné mistr ČR ve slam poetry, prozaik a organizátor kulturního života – se hlásí o slovo se svým básnickým debutem. Nezkoušej se usmát. Proč? Není čemu? Není na koho? Nebo by to snad bylo nevhodné?
poezie

Nezkoušej se usmát

150 Kč
Zahrada
(1x)
Kolik dnes váží slova, která nechtějí být další solí do ran?
poezie

Zahrada

206 Kč
Přece se to nevyhodí
Druhý almamach textů mistra ČR ve slam poetry Anatola Svahilce dává čtenáři možnost nahlédnout do psané části performativních výstupů, kterými cuchá kulturní prostor. 20 lyricko-epických představ o podobě žánru slam poetry.
poezie

Přece se to nevyhodí

179 Kč
Kytice
(2x)
Replika vydání Erbenovy Kytice z roku 1924.
poezie

Kytice

2 542 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 905 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 91 > >>