Nejprodávanější e-knihy - leden 2020
české a slovenské dějiny

1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa - 20%
(1x)

Komplexní pohled na jednu z nejzásadnějších událostí naší historie Připomeňte si okolnosti ničivého konfliktu, který přepsal mapu Evropy.

české a slovenské dějiny
Ukázky

1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa

299 Kč
239 Kč
Osudové okamžiky Československa - 20%

Strhující kronika československých dějin v rozšířeném vydání Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí? Novinář Karel Pacner popisuje ty nejvýznamnější události z dějin Československa v historických i politických souvislostech.

české a slovenské dějiny
Ukázky

Osudové okamžiky Československa

399 Kč
319 Kč
Sametová revoluce - 20%
Sametová revoluce v roce 1989 představuje jednu z nejvýznamnějších událostí v našich novodobých dějinách. Unikátní publikace provází všemi jejími klíčovými momenty. Detailně představuje, jaká byla situace v Československu před rokem 1989, co předcházelo 17. listopadu i jak probíhala samotná revoluce.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Sametová revoluce

469 Kč
375 Kč
Ve stínu hákového kříže - 20%
Další kniha známého spisovatele, záhadologa a badatele Vladimíra Lišky se vrací k pohnutým a nejvypjatějším okamžikům našich novodobých dějin, do doby, kdy byla zcela podkopána naše samostatnost a ohrožena existence národa. Kniha si klade za cíl seznámit především mladé čtenáře s dobou, od které uplynulo více než sedmdesát let.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Ve stínu hákového kříže

189 Kč
151 Kč
Gustáv Husák - 20%
(2x)
Jméno Gustáva Husáka (1913–1991) je nejsilněji spojeno s obdobím normalizace 70. a 80. let, kdy přicházela na svět generace „Husákových dětí“. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků...
české a slovenské dějiny
Ukázky

Gustáv Husák

449 Kč
359 Kč
1989 očima 30 slavných osobností - 20%
Tato kniha není učebnicí historie. Nehodnotí, jen zaznamenává. 30 let po sametové revoluci vzpomíná na osudné události 30 osobností ze světa kultury.
české a slovenské dějiny
Ukázky

1989 očima 30 slavných osobností

249 Kč
199 Kč
České století - 20%

Vychází u příležitosti 100. výročí vzniku republiky!  Autorská publikace novináře Petra Švece seznamuje čtenáře od 9 let s klíčovými okamžiky stoletých dějin naší republiky.

české a slovenské dějiny
Ukázky

České století

209 Kč
167 Kč
Jan Palach - 20%

Nesvoboda je horší než smrt. Ale jaká je cena za život v bezpráví?  Janovy smysly otupila šílená bolest, prostupující celým jeho tělem. Nevnímal křik ani paniku kolem sebe. Někdo zavolal záchranku a on jen stačil popálenými ústy tiše vyslovit pár vět o tom, aby si lidé přečetli dopis, který nechal u fontány před Národním muzeem.

české a slovenské dějiny
Ukázky

Jan Palach

189 Kč
151 Kč
Prezidenti - 20%
Jak prožívali svoji moc, ale i odpovědnost vůči občanům českoslovenští a čeští prezidenti? V čele naší republiky stálo za dobu její poměrně krátké existence jedenáct mužů, jejichž různorodé charaktery i schopnosti reflektují dějinné zvraty, kterým byl stát během své bouřlivé – nyní již staleté – historie vystaven.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Prezidenti

189 Kč
151 Kč
Václav IV. - záhady a mysteria - 20%
Příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době. Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království přivedly až na pokraj v chaosu.
české a slovenské dějiny
Ukázky

Václav IV. - záhady a mysteria

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 14 položek
1 2 > >>