Nejprodávanější tituly - říjen 2020
dle období

Caesarovy legie - 11%
(1x)
Caesarovy legie jsou třetím svazkem projektu o vojenské historii antického Říma, tentokrát věnovaným poměrně krátkému, leč bitvami a klíčovými událostmi nabitému úseku římských vojenských dějin, tomu nejproslulejšímu, a přece neznámému.
dle období

Caesarovy legie

359 Kč
319 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

dle období

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
dle období
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
dle období

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Se VII. sborem do šumavských Sudet - 11%
Tato fotografická kniha vyšla poprvé koncem r. 1938 a jejím propagandistickým posláním bylo zaznamenat dobu „velkých změn“ - okupaci území mezi Železnou Rudou a Českým Krumlovem wehrmachtem. Dnes je syrově nemilosrdným dokumentem česko-německé historie.
dle období

Se VII. sborem do šumavských Sudet

323 Kč
287 Kč
1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa - 11%
(1x)
Připomeňte si okolnosti ničivého konfliktu, který přepsal mapu Evropy. Komplexní pohled na jednu z nejzásadnějších událostí naší historie
dle období
Ukázky

1918 - Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa

404 Kč
359 Kč
Auschwitz a spojenci - 11%
(2x)
Autor na základě rozsáhlého výzkumu v archivech několika zemí a komunikace s očitými svědky holokaustu předkládá drtivou zprávu o spletité cestě informací o táboru Auschwitz na Západ a o tom, jak na ně Západ reagoval, či přesněji řečeno nereagoval.
dle období
Ukázky

Auschwitz a spojenci

536 Kč
476 Kč
Mezi Terstem a Istanbulem - 11%
(1x)
Dramatické dějiny balkánských národů ve 20. století sleduje kniha českých a bulharských historiků pod vedením Jana Rychlíka.
dle období

Mezi Terstem a Istanbulem

449 Kč
399 Kč
Osvětim - Příběh mého přežití - 11%
Sam Pivnik byl jedním z posledních přeživších ze světa, který již neexistuje. Celkem čtrnáctkrát se ho pokusili zabít, ale díky štěstí, své fyzické síle a odhodlání nezemřít všechno přestál a mohl vyprávět svůj výjimečný životní příběh.
dle období

Osvětim - Příběh mého přežití

350 Kč
311 Kč
Tváře normalizace - 11%
(1x)
Deník N ve spolupráci s historiky popsal osudy lidí, o něž normalizační režim opíral svou moc nebo kteří se stali výmluvnými symboly jeho praktik.
dle období

Tváře normalizace

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 353 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 36 > >>