Nejprodávanější tituly - listopad 2020
literatura

Křižovatky - 11%
(3x)
První souborná edice díla Mileny Jesenské je výsledkem mnohaleté práce Marie Jiráskové, největší znalkyně díla Mileny Jesenské. Jde o dílo základního významu nejen pro literaturu českou, ale i v měřítku evropském .
literatura

Křižovatky

539 Kč
479 Kč
Já - 11%
Kniha přináší historicky cenné příspěvky k poznání umělecké atmosféry pozdního romantismu a české secese na přelomu 19. a 20. století a jejich souvislost s národní kulturou, jak ji vnímal autor pohledem spisovatele-dramatika a advokáta.
literatura
Ukázky

383 Kč
340 Kč
Kommentář ke Krvavému románu Josefa Váchala - 11%
(1x)
Váchalův Krvavý román není jen legrace a mystifikace, alébrž veleprecisně komponované dílo, otvírájící téměř každým slovem, každou narážkou a každou zdánlivou chybou dvéře do nesčetných komnat, sálův a pokojíků.
literatura

Kommentář ke Krvavému románu Josefa Váchala

261 Kč
232 Kč
Švejk hádankou? - 11%
V knize podává autor soubor svých celoživotních studií o Haškovi a Švejkovi. První část obsahuje zasvěcený popis vzniku Osudů dobrého vojáka Švejka. V druhé části svazku nalezneme přehled čelních představitelů takzvané Pražské Bohémy.
literatura

Švejk hádankou?

180 Kč
160 Kč
Čtvero ročních období v Římě
(2x)
Výjimečná kniha – je plná mimořádných postřehů a popisuje Doerrova dobrodružství v jednom z nejúchvatnějších měst na světě. Anthony čte Plinia, Danta a Keatse - staré kronikáře Říma - a navštěvuje náměstí, chrámy a pamětihodnosti...
literatura

Čtvero ročních období v Římě

89 Kč
Shakespeare - 20%
(2x)
Kniha věnovaná dílu Williama Shakespeara – letos si připomínáme 400. výročí jeho narození – představí v chronologickém pořadí dvanáct jeho dramat - Kupec benátský, Jak se vám líbí, Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie ...
literatura
Ukázky

Shakespeare

299 Kč
239 Kč
Proměna krve - 11%
(1x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura

Proměna krve

205 Kč
182 Kč
Milena Jesenská - 11%
(2x)
V osudu české novinářky Mileny Jesenské (1896–1944) se takřka doslovně zrcadlí všechny proměny a zvraty, očekávání a zklamání první poloviny minulého století.
literatura
Ukázky

Milena Jesenská

268 Kč
238 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
literatura

Aby radost nezmizela

36 Kč
Můj přítel Jaroslav Hašek - 11%
Kniha osobních vzpomínek na Jaroslav Haška z pera jeho dlouholetého přítele a spolupracovníka. E. A. Longena vystihuje Haškovu povahu, životní názory i způsob práce.
literatura

Můj přítel Jaroslav Hašek

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 105 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 11 > >>