Nejprodávanější knihy - únor 2020
literatura

Křesťan – kritik – básník - 11%
(2x)
Rozsáhlý výbor z esejistiky a publicistiky Thomase Stearnse Eliota poskytne reprezentativní průřez jeho kritickými a interpretačními úvahami k evropské literatuře od Vergilia přes Shakespeara až po Dickense, Joyce, Ezru Pounda a Djunu Barnesovou.
literatura

Křesťan – kritik – básník

448 Kč
398 Kč
Tanec reality - 11%
Tanec reality je autobiografie jako léčebný akt. Ohlédnout se zpět do vlastní minulosti je obdobou hloubení v našich vlastních duších.
literatura
Ukázky

Tanec reality

331 Kč
294 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
literatura

Aby radost nezmizela

36 Kč
Magor a jeho doba - 11%
(5x)
Obsažný, střídmě a přitom velice čtivě napsaný životopis jedné z nejvýznamnějších osobností českého kulturního a společenského života druhé poloviny dvacátého století.
literatura

Magor a jeho doba

449 Kč
399 Kč
Proměna krve - 11%
(1x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura

Proměna krve

205 Kč
182 Kč
Život a dílo Vladimíra Solovjova - 11%
Sergej Michajlovič Solovjov byl synovcem Vladimíra Solovjova, nejvýznamnějšího „ruského klasika“, jehož spisy jsou vydávány v cizích jazycích a vliv jeho myšlení dalekosáhlý.
literatura

Život a dílo Vladimíra Solovjova

486 Kč
432 Kč
Bertolt Brecht - 11%
(1x)
První anglickojazyčná biografie Bertolta Brechta (1898–1956) vykresluje pohled na jednu z nejkontroverznějších kulturních osobností 20. století.
literatura

Bertolt Brecht

409 Kč
363 Kč
Volání kmene - 11%
Nezdá se to, ale jedná se o knihu autobiografickou. Popisuje můj vlastní intelektuální a politický příběh, cestu vedoucí od marxismem a sartrovským existencialismem načichlého mládí až k liberalismu ve zralém věku přes přehodnocení demokracie.
literatura

Volání kmene

268 Kč
238 Kč
Modernisté - 11%
(4x)
Modernisté pojednávají o čtyřech klíčových osobnostech moderní anglické literatury: o T. S. Eliotovi, Jamesi Joyceovi, Virginii Woolfové a D. H. Lawrenceovi.
literatura
Ukázky

Modernisté

268 Kč
238 Kč
Můj přítel Jaroslav Hašek - 11%
Kniha osobních vzpomínek na Jaroslav Haška z pera jeho dlouholetého přítele a spolupracovníka. E. A. Longena vystihuje Haškovu povahu, životní názory i způsob práce.
literatura

Můj přítel Jaroslav Hašek

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 46 položek
1 2 3 .. 5 > >>