Nejprodávanější Kniha - březen 2020
moderní dějiny

Konec Evropy - 11%
(2x)
Americký autor, pobývající mj. i v Praze, procestoval Evropu a napsal jasnozřivý a varovný rozbor vztahů mezi státy EU a jejího vztahu k jiným státním a politickým celkům, zejména k Rusku.
moderní dějiny

Konec Evropy

358 Kč
318 Kč
Osudové okamžiky Československa - 11%
Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí?
moderní dějiny

Osudové okamžiky Československa

539 Kč
479 Kč
Promýšlet Evropu dvacátého století - 11%
Kniha je již čtvrtým svazkem ze série kolektivních publikací mezinárodního týmu mladých badatelů nazvané Promýšlet Evropu 20. století.
moderní dějiny

Promýšlet Evropu dvacátého století

216 Kč
192 Kč
Géniové XX. století Kniha třetí - 11%
Přední popularizátor vědy Karel Pacner přiblížil v monumentální encyklopedické knize českému čtenáři skutečné hybatele dějin, tedy vědce a objevitele a zároveň srozumitelně vyložil samotnou podstatu objevů, mezí než patří defibrilátor, nanotechnologie, internet, transplantace či balistické rakety.
moderní dějiny

Géniové XX. století Kniha třetí

314 Kč
279 Kč
Kolektivizace venkova v Horním Polabí - 11%
Československá společnost procházela po komunistickém převratu v únoru 1948 velmi obtížnou etapou, v níž probíhala rozsáhlá sociální transformace, celková přestavba ekonomiky a instalace pevné diktatury jedné strany.
moderní dějiny

Kolektivizace venkova v Horním Polabí

315 Kč
280 Kč
Nezbytná, osvobozující, pomlouvaná - 11%
Kniha představuje formy a proměny ženské práce v 19. a 20. století. Přibližuje dobové diskuse a reflektování ženské práce, její vývoj a determinaci genderem, třídou, náboženstvím nebo regionem.
moderní dějiny

Nezbytná, osvobozující, pomlouvaná

341 Kč
303 Kč
Rozvědčík - 11%
Rozvědčík, autorský komiks Marty Morice, odhaluje zákulisí velkých historických událostí. Hlavní hrdina se podílel jako mediátor na procesu zakončení bojů ve Vietnamu a na přípravě schůzky prezidenta Johnsona a premiéra Kosygina v roce 1967.
moderní dějiny

Rozvědčík

268 Kč
238 Kč
Sáhnout si do ran tohoto světa - 11%
Kniha je první souhrnnou syntézou dějin Církve československé (husitské) v období druhé republiky a nacistické okupace. Primárně se zaměřuje na perzekuci a rezistenci tohoto po římskokatolické církvi druhého nejpočetnějšího církevního společenství...
moderní dějiny

Sáhnout si do ran tohoto světa

162 Kč
144 Kč
Temná strana národních států - 11%
V knize se autor věnuje etnickým čistkám a vyhnáním v Evropě ve 20. století. Stranou přitom ponechává problematiku holocaustu, která podle jeho názoru představuje zcela specifický a svébytný způsob rasově zdůvodňovaných čistek.
moderní dějiny
Ukázky

Temná strana národních států

322 Kč
286 Kč
Podvedená strana - 11%
Komunistická strana završovala v poválečném období hned dvojí transformační proces. Z úzké disciplinované sekty třicátých let se stávala masovou stranou se statisíci nových členů.
moderní dějiny

Podvedená strana

262 Kč
233 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 49 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>