Nejprodávanější e-knihy - březen 2020
eseje, úvahy, publicistika

Glosy Pavla Maurera - 20%
Pavel Maurer, přezdívaný také Český Michelin, je výraznou osobností české gastronomické scény. Ovšem ne v roli kuchaře. O jídle přemýšlí, píše, čte, ochutnává ho a hodnotí. Krátké glosy, původně odvysílané na vlnách Českého rozhlasu, jsou rozděleny do kapitol, které vám poodhalí náhled barda českého kulinářského světa na nejrůznější témata zahrnující kulturu restaurací, jídelní zvyky a rituály, nebo třeba specifika české i zahraniční kuchyně.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Glosy Pavla Maurera

209 Kč
167 Kč
Nástup Východu? - 20%
Veřejné angažmá spisovatelů v historii mnohokrát předznamenalo vzedmutí přelomových společenských změn. Role spisovatele jako intelektuála schopného zaznamenat společenské klima doby je těžko zastupitelná...
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Nástup Východu?

119 Kč
95 Kč
Svět podle Koháka - 20%
Jakub Kohák přispívá do zlatého fondu české literatury knihou, která je prequelem sequelu titulu Kůly v plotě. Jak je to možné? Svět podle Koháka totiž vyšel v roce 2014, takže Kůly v plotě byly jeho sequelem.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Svět podle Koháka

229 Kč
183 Kč
Za každou cenu - 20%
(3x)
Sbírka humoristických fejetonů Jana Flašky, jehož původní ambicí bylo stát se mladým nadějným autorem, ale bohužel se mu povedlo zestárnout dříve, než něco vydal.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Za každou cenu

179 Kč
143 Kč
Život a jiné nesrovnalosti - 20%
(1x)

Kniha o údivu nad nevšedností všedního života… Krátké texty mapují autorčin běžný život od půvabných projevů ženské marnivosti přes prožitky z cestování, sportování, čtení, zaujetí vlastní prací redaktorky a překladatelky až po výchovu dětí a hlubší zamyšlení o paradoxech života. Její tichý a nenápadný humor zůstane dlouho v podvědomí čtenáře. Svět Michaely Škultéty je světem, ve kterém čtenář rád pobude, a do své reality se pak vrátí osvěžen a pln úsměvně zdrženlivého optimismu. M. Třeštík

eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Život a jiné nesrovnalosti

189 Kč
151 Kč
Epištoly o elitách a lidu - 30%
(2x)
Volné pokračování úspěšné knihy Breviář pozitivní anarchie, která podrobně rozebírala nejrůznější problémy současnosti. Jim se věnuje i nový titul, ale tentokrát z pohledu dvou odlišných vrstev – elity a lidu.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Epištoly o elitách a lidu

199 Kč
139 Kč
Hledání společného světa - 20%
(1x)
Dvacet esejů českého biologa a filozofa Zdeňka Neubauera přináší svěží a neotřelý pohled na přírodu i kulturu. Svět zde není vnímán očima tradiční přírodovědy jako výskytiště lhostejných a nesouvisejících objektů, ...
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Hledání společného světa

228 Kč
182 Kč
Všechno nejlepší. Tisíc čísel a dvacet let Salonu Práva - 20%
Tisíc čísel a dvacet let Salonu Práva přináší výběr toho nejpozoruhodnějšího, co za uplynulé dvě dekády vyšlo v Salonu, literární a kulturní příloze deníku Právo.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Všechno nejlepší. Tisíc čísel a dvacet let Salonu Práva

249 Kč
199 Kč
Jiné barvy - 20%
Výběr z esejí, které Pamuk napsal v průběhu necelých třiceti let, má jako ústřední témata dvě autorovy největší vášně: knihy a Istanbul. Sbírka je koláží jazykově i stylově vybroušených textů.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Jiné barvy

248 Kč
198 Kč
Vděčnost - 19%
(1x)
Ve čtveřici esejí, které světoznámý neurolog Oliver Sacks napsal na sklonku svého života, se jejich autor vyrovnává se stárnutím, nemocí a smrtí.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Vděčnost

57 Kč
46 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 42 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>