Nejprodávanější Kniha - duben 2020
poezie

Spisy VI  - Básně
(1x)
6. svazek Borgesových Spisů obsahuje první české překlady Borgesovy poezie do češtiny, zejména autorovu nejoblíbenější sbírku Tvůrce.
poezie

Spisy VI - Básně

223 Kč
Strašnice
(1x)
V pořadí šestá básnická kniha Boženy Správcové Strašnice vychází dvacet let od vydání autorčiny básnické prvotiny.
poezie

Strašnice

126 Kč
Světazmar
(1x)
Výbor z Hoddisova díla obsahuje podstatnou část dochovaného básnického odkazu včetně veršů z pozůstalosti publikovaných poprvé v komentovaném souboru Dichtungen und Briefe vydaném roku 2007 v Göttingenu.
poezie

Světazmar

170 Kč
Úloža
Poslední básnická sbírka českého básníka, esejisty, uměleckého publicisty a kulturního organizátora, jedné z nejvýznamnějších osobností poválečné české kultury. Přestože autor knihu nedokončil, sbírka má všechny vlastnosti svrchovaného literárního díla.
poezie

Úloža

133 Kč
Zuby nehty
První souborné vydání textů legendárního dívčího (či dámského) seskupení od Plynu přes Dybbuk až k současným Zubům nehtům. Obsahuje předmluvy Miroslava Waneka, Petra Slabého a Vojtěcha Lindaura, řadu dobových textů z tiskl, kompletní historii,...
poezie

Zuby nehty

268 Kč
Cestou
Básnická sbírka z pera Tomáše Kocvery.
poezie

Cestou

88 Kč
Český kalendář
Touto sbírkou autor navazuje na tři různorodé tradice: první jsou literární či malířské cykly inspirované ročním koloběhem, druhou lidový žánr knižních kalendářů, oblíbený zejména v devatenáctém století, a třetí francouzské neboli villonské balady.
poezie

Český kalendář

143 Kč
Z lemu snu / Traumsaum
Sbírku, kterou lze číst mimo jiné jako hutný milostný příběh, napsal jeden z nejlepších současných německých básníků, coby hostující "městský kronikář" na zámku Rheinsberg v roce 2008.
poezie

Z lemu snu / Traumsaum

168 Kč
Cesta nepoddajnosti
(3x)
Cesta nepoddajnosti je dílem radikální básnické imaginace, exkurzem do oblasti paranormálních jevů (poltergeist, posedlost démony, levitace).
poezie
Ukázky

Cesta nepoddajnosti

176 Kč
Chrám plný květů
(5x)
Reprezentativní antologie japonské poezie haiku v překladu Antonína Límana. Přes osm set vybraných skvostů od sedmdesáti autorů počínaje zakladatelem žánru Bašóem (17. stol.), konče modernisty 20. stol.
poezie

Chrám plný květů

358 Kč
Zobrazuji 181 - 190 z 223 položek
<< < 1 .. 17 18 19 20 21 .. 23 > >>