Nejprodávanější e-knihy - květen 2020
lingvistika

Zvuková báze řečové komunikace - 20%
Publikace Zvuková báze řečové komunikace představuje české veřejnosti nejnovější poznatky o fonetickém a fonologickém popisu řeči.
lingvistika
Ukázky

Zvuková báze řečové komunikace

150 Kč
120 Kč
Co je nového v lingvistice - 20%
Proč nemůžeme zrušit tvrdé a měkké y/i? Co se stane, když se změní pravidla psaní velkých a malých písmen? Jak vypadá lingvistická analýza pokrmu kung-pao? Odpovědi nejen na takovéto otázky přináší nová kniha Dana Faltýnka.
lingvistika
Ukázky

Co je nového v lingvistice

160 Kč
128 Kč
Kapitoly o češtině jako jazyku nemateřském - 20%
V autorském sborníku mapuje bohemista Milan Hrdlička posledních deset let své publikační činnosti v oboru vyučování češtině studentů s jiným než českým mateřským jazykem.
lingvistika
Ukázky

Kapitoly o češtině jako jazyku nemateřském

160 Kč
128 Kč
Pragmatika - 20%
Publikace Yana Huanga představuje důkladný úvod do studia pragmatiky. Věnuje se klíčovým oblastem pragmatického bádání – implikatuře, presupozici, řečovým aktům, deixi a referenci, rozebírá vztahy pragmatiky ke kognici, sémantice a syntaxi.
lingvistika
Ukázky

Pragmatika

290 Kč
232 Kč
Analýza diskurzu a mediální text - 20%
(1x)
Práce představuje analýzu diskurzu, její základní postupy a společná metodologická východiska vlastní nejrůznějším disciplínám.
lingvistika
Ukázky

Analýza diskurzu a mediální text

140 Kč
112 Kč
Magie slova a textu - 20%
Etnolingvistika bývá nejčastěji charakterizována jako věda zabývající se vztahem jazyka a kultury. Kniha Magie slova a textu přibližuje českému čtenáři bádání moskevské etnolingvistické školy a jejího hlavního představitele Nikity Iljiče Tolstého.
lingvistika
Ukázky

Magie slova a textu

130 Kč
104 Kč
Úvod do obecné fonetiky - 20%
Učebnice, jejímiž autory jsou renomovaní lingvisté z University College London, seznamuje čtenáře se základními pojmy z obecné fonetiky.
lingvistika
Ukázky

Úvod do obecné fonetiky

180 Kč
144 Kč
Česká morfologie a korpusy - 20%
Kniha Česká morfologie a korpusy podnítí studenty filologických oborů, bohemisty, korpusové lingvisty i všechny, které zajímá čeština a její gramatika, aby se nebáli používat metod korpusové lingvistiky a sami zkoušeli hledat postupy.
lingvistika
Ukázky

Česká morfologie a korpusy

160 Kč
128 Kč
Nádoba plná řeči - 20%
V centru této knihy stojí pojem řeč.
lingvistika
Ukázky

Nádoba plná řeči

160 Kč
128 Kč