Nejprodávanější knihy - září 2020
světová

Bezimena
Výchozím bodem grafického románu Niny Bunjevac je mýtus o Siproitovi, ve kterém bohyně Artemis promění mladíka v ženu za pokus o znásilnění.
světová

Bezimena

448 Kč
Normální lidi
(9x)
Román Normální lidi je příběh o vzájemné fascinaci, přátelství a lásce. Autorka Sally Rooneyová prokazuje nesmírnou otevřenost, vhled do hloubky a složitosti lidského života, a zároveň břitký vtip a sarkastický nadhled.
světová
Ukázky

Normální lidi

268 Kč
Patrick Melrose I
(3x)
Vítěz ceny Magnesia Litera 2020 – překlad. První tři díly částečně autobiografické pětidílné série románů o Patricku Melroseovi, která sloužila jako předloha televizní minisérie, kde titulní roli bravurně ztvárnil Benedict Cumberbatch.
světová
Ukázky

Patrick Melrose I

313 Kč
Josephine Bakerová
Fascinovala Picassa, Cocteaua, Le Corbusiera i Simenona. Ve třicátých letech se z ní stala první černošská hvězda světového věhlasu.
světová
Ukázky

Josephine Bakerová

448 Kč
Farma zvířat/ Animal Farm
(6x)
Bilingvní, anglicko-české vydání světoznámého románu, který proslul jasnozřivou alegorií principů bolševické revoluce.
světová

Farma zvířat/ Animal Farm

212 Kč
Neutěšenci
(3x)
Do nejmenované evropské metropole, připomínající složený portrét Prahy a Vídně, přijíždí světově proslulý klavírní virtuóz. Od jeho vystoupení si místní občané slibují nejen nevšední hudební zážitek, ale hlavně duchovní obrodu upadající obce.
světová

Neutěšenci

358 Kč
Agent na cizím hřišti
(4x)
Nat je veteránem britské tajné služby. V sedmačtyřiceti letech by čekal, že ho pošlou na odpočinek, ale on dostane nový tým a nový úkol: dohlížet na aktivitu ruských agentů řízených Moskvou.
světová

Agent na cizím hřišti

358 Kč
Divoké labutě
(2x)
Není divu, že nesmírně poutavá autobiografická kniha čínské autorky, žijící od roku 1978 ve Velké Británii, se po vydání v její nové vlasti a v USA okamžitě stala bestsellerem — v díle se totiž velmi šťastně snoubí solidní, věcné vylíčení historie Číny 20. století, plné neuvěřitelných zvratů, se střízlivě a skromně popsanou, avšak pohnutou osobní historií žen tří generací autorčiny rodiny.
světová

Divoké labutě

449 Kč
Hladoví a sytí
Německo uzavřelo svou jižní hranici a zabránilo přílivu azylantů. Na Sahaře vznikají obrovské uprchlické tábory, v nichž čekají miliony uprchlíků na vyřízení žádosti o azyl. Čekají a čekají…
světová
Ukázky

Hladoví a sytí

403 Kč
Pan Sova
(1x)
Pan Sova bydlí v malém útulném domečku. Žít sám není snadné, někdy má pan Sova i strach, jindy se mu stýská po kamarádovi, se vším si musí poradit sám. O neuvěřitelné zážitky však nemá nouzi.
světová

Pan Sova

179 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 100 > >>