Ke stažení

Neutěšenci

Nakladatel: Argo 2020
Ihned
278 Kč

Anotace

V románové tvorbě britského nobelisty Kazua Ishigura představují Neutěšenci (The Unconsoled, 1995) význačný předěl. Po světově úspěšném Soumraku dne (The Remains of the Day, 1989, č. 1997), jemuž předcházela dvě raná díla s japonskou tematikou, Vybledlá vyhlídka s kopci (A Pale View of Hills, 1982, č. 2018) a Malíř pomíjivého světa (An Artist of...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Neutěšenci jsou ve skutečnosti spíš Neutěšitelní... Je to spleť do až obtěžujících detailních zápletek postupně líčených v něčem vždy zoufalých osudů mnoha lidí v malém anonymním městě postupně se rozkládajícím k absurdnímu, kafkovskému zdánlivě neodvratitelnému zániku.
Celý ten rozklad osobní i společenský má podle mne spojovací linku -...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nezhojené rány střední Evropy

(...) S odstupem se totiž zdá, že Ishiguro v Neutěšencích skvěle zvládl to, čemu se říká jednota obsahu a formy. Točí-li se v kruhu román o nenaplněném životě a ztrácí-li hrdina příležitosti i proto, že řečí nedokáže nic smysluplného sdělit, má se stejně frustrovaně cítit čtenář, aby se s ním ztotožnil. Tak lze snad chápat i hříčku v příjmení Ryder – tj. reader and writer. Také čtenář má zakusit, jaké to je, když mu vše uniká, zároveň se nic neděje a nic nemá svůj konec. A když ho nakonec čeká – to není spoiler – velké prázdné nic.

Bloudění snovým labyrintem

Ze všech autorových titulů vzbudila tato více než šestisetstránková kniha svého času zdaleka nejrozporuplnější reakce a je dobře, že se k nám dostává až poté, co jsme měli možnost seznámit se s Ishigurovými slavnějšími a o poznání přístupnějšími díly. Četba této knihy je totiž často velice vyčerpávající, ba frustrující.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Neutěšenci
Autor:
Ishiguro, Kazuo
Nakladatel:
Argo
Edice:
AAA - Edice angloamerických autorů
EAN:
Doporučená prodejní cena:
278 Kč
Originál:
The Unconsoled
Překlad:
Dvořáková, Alena
Popis:
Elektronická kniha, 648 stran, bez zabezpečení DRM, 1,0 MB ePUB ePUB, 2,7 MB Mobi Mobi, 2,7 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2020