Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - září 2020
moderní svět a civilizace

Už je zítra? Aneb jak pandemie mění Evropu - 11%
(1x)
Jak bude vypadat svět po koronavirové pandemii? A nežijeme v něm již nějakou dobu? Neučinila pandemie jen zřejmějšími dlouhodobé trendy? Jak by se měly na ekonomickou krizi v době deglobalizace připravit národní státy a jak Evropská unie?
moderní svět a civilizace

Už je zítra? Aneb jak pandemie mění Evropu

135 Kč
120 Kč
21 lekcí pro 21. století - 11%
Kniha Sapiens nám ukázala, odkud jsme přišli. Homo deus hleděl do budoucnosti. Publikace 21 lekcí pro 21. století se zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat.
moderní svět a civilizace

21 lekcí pro 21. století

377 Kč
335 Kč
Identita - 11%
(1x)
V roce 2014 napsal Francis Fukuyama, že americké instituce jsou v úpadku, protože státu se ve stále větší míře zmocňují mocné zájmové skupiny. O dva roky později se jeho předpověď vyplnila ...
moderní svět a civilizace

Identita

261 Kč
232 Kč
In Quest of History On Czech Statehood and Identity - 11%
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
moderní svět a civilizace

In Quest of History On Czech Statehood and Identity

360 Kč
320 Kč
Nástup Východu? - 11%
Šestice literátů ze šesti evropských zemí se v této knize zamýšlí nad tím, co po pádu železné opony nahradilo spor liberální demokracie a komunismu. Společně s nimi zde hledáme odpovědi na otázky, jakým způsobem se projevuje krize západní civilizace.
moderní svět a civilizace

Nástup Východu?

224 Kč
199 Kč
Obchodníci se strachem - 11%
(3x)
Kniha Obchodníci se strachem odhaluje, jak se vyrábějí zprávy o katastrofách pomocí statistických triků. Ukazuje, proč selhávají snahy předpovídat budoucnost pomocí počítačů. Popisuje skandály kolem manipulací OSN s daty o globálním oteplování.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Obchodníci se strachem

268 Kč
238 Kč
Obory budoucnosti - 11%
(1x)
Dokážeme se přizpůsobit měnící se povaze práce? Které dovednosti by měly rozvíjet naše děti? Může obava z kybernetické války rozpoutat další závody ve zbrojení?
moderní svět a civilizace

Obory budoucnosti

313 Kč
278 Kč
Přežít nebo zemřít - 11%
(3x)
Evropa si příliš zvykla na život v míru a ekonomickém blahobytu. Když odečteme sice krvavé, ale lokální válečné akce na Balkáně v 90. letech, žijeme v míru od konce druhé světové války už více než sedmdesát let.
moderní svět a civilizace

Přežít nebo zemřít

314 Kč
279 Kč
Saúdská Arábie: Meč a slovo - 11%
(1x)
Zákazy vycestování, rozsudky smrti za odpadlictví od víry, vysoké tresty za nesouhlas s politikou královské rodiny, všudypřítomná diskriminace žen na základě náboženství i rodových zvyklostí, špehování občanů (což má v popisu práce přímo Saúdskoarabská telekomunikační společnost, která provádí nejen klasické odposlechy, ale i sledování činnosti na internetu a sociálních sítích) – to vše představuje klasickou totalitu, ještě zostřenou náboženstvím a tradicemi.
moderní svět a civilizace

Saúdská Arábie: Meč a slovo

269 Kč
239 Kč
Čau uprchlíci! - 11%
(2x)
Fenomenální Tuvia Tenenbom, kterého český čtenář poznal díky úspěšné knize “Všechny jejich lži”, je zpátky.
Ve své nové knížce si posvítil na uprchlickou krizi v Německu.
moderní svět a civilizace

Čau uprchlíci!

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 81 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 9 > >>