Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
historické osobnosti

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historické osobnosti
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
30 let cesty ke svobodě. Ale i zpět - 20%
(1x)
Autor v knize podrobuje svému kritickému pohledu uplynulých třicet let od listopadové revoluce.
historické osobnosti
Ukázky

30 let cesty ke svobodě. Ale i zpět

175 Kč
140 Kč
100 x TGM - 20%
(1x)
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.
historické osobnosti
Ukázky

100 x TGM

140 Kč
112 Kč
Kauza Jan Masaryk (nový pohled) - 20%
(1x)
Pátrání po okolnostech smrti Jana Masaryka připomíná křižovatku slepých uliček. Ať už kriminalisté, historici a publicisté sledovali domněnku ministrovy sebevraždy, anebo se vydali po stopách a motivech vražedného činu,...
historické osobnosti
Ukázky

Kauza Jan Masaryk (nový pohled)

129 Kč
103 Kč
Koněv: Osvoboditel, nebo okupant - 20%
Jediná komplexní biografie maršála Koněva na českém trhu. Téma osobnosti velitele Rudé armády, která pod jeho vedením osvobodila protektorát, ale o 11 let později také krvavě potlačila povstání v Maďarsku...
historické osobnosti
Ukázky

Koněv: Osvoboditel, nebo okupant

209 Kč
167 Kč
Pravá ruka K.H. Franka - 20%
Robert Gies byl lépe informován o dění v protektorátu než sám K. H. Frank a jeho reálná moc byla obrovská. Gies stál rovněž za tzv. úklidovými opatřeními prováděnými nacisty na konci války, dohlížel na ukrytí „štěchovického archivu“.
historické osobnosti
Ukázky

Pravá ruka K.H. Franka

109 Kč
87 Kč
Šedé eminence evropských dějin - 20%
Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.
historické osobnosti
Ukázky

Šedé eminence evropských dějin

189 Kč
151 Kč
Tajemství 14 knížat a jejich křtu v roce 845 - 20%

Leden roku 845. Mnoho let před příchodem Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Válka s Franky se blíží. Na nebezpečnou cestu do východofranské říše se vydává 14 českých knížat, aby se dala pokřtít. Kdo je vedl, a proč o nich české kroniky mlčely?

historické osobnosti
Ukázky

Tajemství 14 knížat a jejich křtu v roce 845

99 Kč
79 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
historické osobnosti
Ukázky

Tři muži proti totalitě

69 Kč
Koho má znát správný Čech - 20%
Víš, které naše osobnosti se celosvětově proslavily?
historické osobnosti
Ukázky

Koho má znát správný Čech

254 Kč
203 Kč
Sabotér z Osvětimi - 20%
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historické osobnosti
Ukázky

Sabotér z Osvětimi

209 Kč
167 Kč
Atentát na Reinharda Heydricha - 20%
(1x)

Zevrubný popis atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Akci provedli v květnu 1942 čeští výsadkáři Operace Anthropoid, vyslaní z Anglie. Tento hrdinský čin rozběsnil Hitlera a vyvolal kruté represe nacistického režimu.

historické osobnosti
Ukázky

Atentát na Reinharda Heydricha

249 Kč
199 Kč
Hovory v Lánech 1 - 20%
První díl knižní edice legendárního rozhlasového pořadu Hovory v Lánech.
historické osobnosti
Ukázky

Hovory v Lánech 1

99 Kč
79 Kč
Geronimo. Paměti náčelníka Apačů - 20%
(2x)
Dobroudružství života snad nejznámějšího indiánského náčelníka Geronimo - čtyřicet let nelítostného boje za právo svobodně žít, dvacet let válečného zajetí v rezervaci.
historické osobnosti
Ukázky

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

121 Kč
97 Kč
Margaret Thatcherová a její politika - 20%
Tato elektronická publikace byla vytvořena v roce 2013, v roce úmrtí Margaret Thatcherové. Tištěné druhé vydání knihy poslance Evropského parlamentu Hynka Fajmona vyšlo při příležitosti osmdesátých pátých narozenin bývalé premiérky.
historické osobnosti
Ukázky

Margaret Thatcherová a její politika

198 Kč
158 Kč
Král zvedá meč
Kdo je tajemný Pavel v blízkosti českého krále Karla z rodu Lucemburků? Mnich řádu dominikánů, nebo rytíř zběhlý ve válečném umění? Obratný diplomat, či nájemný vrah? Odkud vůbec přišel? Historický krimi román.
historické osobnosti
Ukázky

Král zvedá meč

169 Kč
Himmler a jeho finský buddha - 20%
Felix Kersten byl osobním masérem a fyzioterapeutem nacistického pohlavára Heinricha Himmlera. Během celé války byl Himmler na jeho léčbě závislý a časem mezi nimi vznikl zvláštní vztah.
historické osobnosti
Ukázky

Himmler a jeho finský buddha

299 Kč
239 Kč
Hitlerova zpověď - 20%
(1x)
Budu se vás ptát na veškeré Vaše důvěrnosti – Vaši rodinu a první lásku, počátky NSDAP a pobyt ve vězení. Chci vědět všechno o koncentračních táborech, vraždění i pseudolékařských experimentech, které se děly na Váš popud.
historické osobnosti
Ukázky

Hitlerova zpověď

229 Kč
183 Kč
Tomáš Garrigue Masaryk: známý i neznámý - 20%
Tato kniha není souhrnnou biografií T. G. Masaryka a neklade si za cíl ukázat ho v celé jeho osobnostní šíři. Zabývá se především některými klíčovými dramatickými, jistým způsobem dokonce záhadnými momenty Masarykova života s cílem poznat, jaký byl vlastně člověk, co považoval za zásadní a důležité a jak se dokázal vyrovnat s krizovými situacemi.
historické osobnosti
Ukázky

Tomáš Garrigue Masaryk: známý i neznámý

189 Kč
151 Kč
Hořké konce vyzvědačů - 20%

Strhující příběhy ze zákulisí tajných služeb Další kniha renomovaného publicisty Karla Pacnera, jež vychází z dosud utajených materiálů archivu tajných služeb, pojednává o skutečných špionech a jejich úloze v dramatickém 20. století až po současnost, která není dramatická o nic méně.

historické osobnosti
Ukázky

Hořké konce vyzvědačů

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 133 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>