Nejprodávanější tituly v roce 2020
literatura

Goethe - 11%
(1x)
Ucelená kvalitní a moderně pojatá Goethova biografie.
literatura

Goethe

493 Kč
438 Kč
Křižovatky - 11%
(3x)
První souborná edice díla Mileny Jesenské je výsledkem mnohaleté práce Marie Jiráskové, největší znalkyně díla Mileny Jesenské. Jde o dílo základního významu nejen pro literaturu českou, ale i v měřítku evropském .
literatura

Křižovatky

539 Kč
479 Kč
Mág - Paulo Coelho - 6%
Kniha významného brazilského novináře a scenáristy pojednává o osobnosti a životní cestě oblíbeného spisovatele Paula Coelha.
literatura

Mág - Paulo Coelho

313 Kč
294 Kč
V rajské zahradě trpkých plodů - 11%
Druhé vydání románového životopisu Bohumila Hrabala (1914-1997), doplněné unikátními, většinou dosud nepublikovanými fotografiemi.
literatura

V rajské zahradě trpkých plodů

89 Kč
79 Kč
Šlépěje československé - 11%
(2x)
Pátý svazek Spisů Jakuba Demla rozvíjí linii šlépějovou, tedy linii hybridního žánru, kombinujícího deník, dokument, původní beletrii, vlastní překlady i beletristické příspěvky jiných autorů.
literatura
Ukázky

Šlépěje československé

806 Kč
716 Kč
Dopisy lásky - 20%
Legendární svazek dopisů, v nichž je zakódována celá autorčina duše. Ta z nich vychází jako bytost nadmíru citlivá a statečná. Dopisy byly vybrány tak, „aby ze všech listů zaznívala horoucí nota lidské lásky.
literatura
Ukázky

Dopisy lásky

159 Kč
127 Kč
Všecky krásy světa - 11%
Legendární vzpomínky Jaroslava Seiferta Všecky krásy světa jsou nádhernou exkurzí do půlstoletí české poezie. Autor své paměti dokončil v době, kdy byl léta v nemilosti komunistických úřadů.
literatura

Všecky krásy světa

261 Kč
232 Kč
Já - 11%
Kniha přináší historicky cenné příspěvky k poznání umělecké atmosféry pozdního romantismu a české secese na přelomu 19. a 20. století a jejich souvislost s národní kulturou, jak ji vnímal autor pohledem spisovatele-dramatika a advokáta.
literatura
Ukázky

383 Kč
340 Kč
Čtvero ročních období v Římě
(2x)
Výjimečná kniha – je plná mimořádných postřehů a popisuje Doerrova dobrodružství v jednom z nejúchvatnějších měst na světě. Anthony čte Plinia, Danta a Keatse - staré kronikáře Říma - a navštěvuje náměstí, chrámy a pamětihodnosti...
literatura

Čtvero ročních období v Římě

89 Kč
Sebrané spisy II. - Hominibus - 11%
(2x)
Po svazcích IV (Velký roman) a I (Mea) vychází již třetí svazek Sebraných spisů filosofa Ladislava Klímy. Svazek Hominibus obsahuje 379 nevýlučně filosofických, nýbrž i milostných, žebravých, pijáckých a jinak „příležitostně“ prožitých listů.
literatura

Sebrané spisy II. - Hominibus

574 Kč
510 Kč
Kommentář ke Krvavému románu Josefa Váchala - 11%
(1x)
Váchalův Krvavý román není jen legrace a mystifikace, alébrž veleprecisně komponované dílo, otvírájící téměř každým slovem, každou narážkou a každou zdánlivou chybou dvéře do nesčetných komnat, sálův a pokojíků.
literatura

Kommentář ke Krvavému románu Josefa Váchala

261 Kč
232 Kč
Jsme jako oni - 20%
V čem jsou liberálové stejní jako fašisti? Jaké to je, když vás vaše společnost nenávidí? Lze překonat společenské propasti?
literatura
Ukázky

Jsme jako oni

145 Kč
116 Kč
Adresát Milena Jesenská - 11%
K sedmdesátému výročí úmrtí Mileny Jesenské vychází třetí české knižní vydání knihy její dcery, básnířky a prozaičky Jany Černé, rozené Krejcarové. Kniha strhujícím způsobem vypráví životní příběh vynikající české novinářky, přítelkyně Franze Kafky.
literatura

Adresát Milena Jesenská

203 Kč
180 Kč
Flashky - 11%
(5x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura

Flashky

179 Kč
159 Kč
Shakespeare
Erudovaná a zároveň čtenářsky neobyčejně poutavá práce o nejhranějším dramatikovi všech dob.
literatura

Shakespeare

134 Kč
Spisy 7 - Literární žurnalistika - 11%
(1x)

Poslední svazek Komentovaných spisů Bohumila Hrabala obsahuje texty z let 1988–1995, jež autor sám žánrově řadil do literární žurnalistiky, tedy žurnalistiky s literárními ambicemi (tzv. Dopisy Dubence).

literatura

Spisy 7 - Literární žurnalistika

539 Kč
479 Kč
Tři žíně - 11%
V rozhovoru se svými vnuky vykresluje český prozaik (* 1929) celý svůj život.
literatura

Tři žíně

131 Kč
116 Kč
Rok čtyřiadvacet - 11%
(1x)
První próza autora úspěšné knihy Europeana je hrou na vzpomínání týkající se let 1965 až 1989, v níž autor propojuje důležité s nedůležitým, osobní se společenským a která je rovněž jakýmsi komentářem o životě v reálném socialismu.
literatura

Rok čtyřiadvacet

269 Kč
239 Kč
Volání kmene - 11%
Nezdá se to, ale jedná se o knihu autobiografickou. Popisuje můj vlastní intelektuální a politický příběh, cestu vedoucí od marxismem a sartrovským existencialismem načichlého mládí až k liberalismu ve zralém věku přes přehodnocení demokracie.
literatura

Volání kmene

268 Kč
238 Kč
Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - 11%
Monografie se zabývá medialitou díla Karla Teigeho a Vítězslava Nezvala, dvou vůdčích postav českého poetismu, z pohledu filozofie médií.
literatura

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval

203 Kč
181 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 220 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>