Autorka byla vždy nadšená kuchařka. V průběhu života se však u ní i u jejích dětí nečekaně a postupně sešlo několik diagnóz. Celiakie, histaminová intolerance, intolerance vůči laktóze.
Začínáte žít bezlepkově a jste naprosto ztraceni v množství informací, které k vám plynou ze všech možných stran? Potřebujete poradit, jak začít? Pak právě tato kniha renomované české autorky Radky Vrzalové je pro vás ta pravá.
Kuchařka určená pacientům s žaludečními obtížemi (žaludeční neurózou, žaludečními vředy nebo žaludeční dyspepsií) obsahuje moderní recepty upravené tak, aby mechanicky i chemicky chránily zažívací trakt.
Diety nefungují a ani fungovat nemohou, takzvaná epidemie obezity je mediální strašák, a diskriminace tlouštíků je pro jejich zdraví nebezpečnější než sama obezita. Zároveň boří mýtus o úloze pevné vůle při udržování zdravé hmotnosti.
V posledních šedesáti letech došlo k dramatickému nárůstu prevalence onemocnění obezitou, a to jak u dospělých, tak i u dětí. Od roku 1975 se podle Světové zdravotnické organizace (WHO) prevalence obezity celosvětově ztrojnásobila.
V knize Naservírujte si vítězství Djokovič líčí, jak přežil bombardování Bělehradu, jak z válkou přervaného dětství došel až na vrchol ve svém sportu. Pak nám ukazuje dietu, jež změnila jeho zdravotní stav a pomohla mu k zisku největších trofejí.
To už si nikdy opravdu nepochutnám?
To je otázka všech, kteří chtějí zhubnout
nebo přemýšlí o tom, že se začnou
držet pravidel zdravého životního stylu.
Jak to tedy s tím jídlem doopravdy je
a proč bychom se ho neměli bát?