Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
umění

Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění - 20%
Třetí, rozšířené vydání úspěšné knihy interpretující obsáhlé dílo historika umění E. H. Gombricha. Čtivá práce kritikou označovaná za „druhý Příběh umění“ je vhodná zejména pro studenty dějin umění a všech oborů zabývajících se vizualitou.
umění
Ukázky

Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění

245 Kč
196 Kč
Rudý kohout Picasso - 20%
Čtivá a intelektuálně provokativní práce zkoumající nepříliš vábné kořeny malířské moderny, o nichž se většinou cudně mlčí.
umění
Ukázky

Rudý kohout Picasso

245 Kč
196 Kč
Flaesh - 20%
Pět pohledů na lidské tělo v podání světových umělkyň: Marlene Dumas, Tracey Emin, Berlinde De Bruyckere, Kiki Smith a Louise Bourgeois. Česko-anglický doprovodný katalog výstavy Flaesh je zajímavou publikací pro všechny milovníky umění.
umění
Ukázky

Flaesh

189 Kč
151 Kč
Architektura 60. let - 20%
První ucelenou studii o české architektuře šedesátých let 20. století přináší faktograficky nabitá publikace. Zachycuje všechny důležité stavby a projekty z tohoto významného období a nabízí jejich interpretaci.
umění
Ukázky

Architektura 60. let

849 Kč
679 Kč
Housle tečka Hrubý - 20%
(1x)
Bilanční rozhovor s významnou osobností naší rockové hudby mapuje život Jana Hrubého a přináší jeho nevšední postřehy profesionálního hudebníka, vzpomínky na kolegy, přátele i události v uplynulých letech.
umění
Ukázky

Housle tečka Hrubý

150 Kč
120 Kč
Chalupáři stříbrného plátna - 20%
Chataření a chalupaření je fenoménem, který ve druhé polovině dvacátého století zasáhl téměř celou městskou populaci u nás. Slavní herci té doby nejsou výjimkou.
umění
Ukázky

Chalupáři stříbrného plátna

149 Kč
119 Kč
Islámský design - 20%
Odborník v oboru geometrie Daud Sutton nabízí ve své knize výjimečný vhled do islámské kultury, odhaluje tajemství islámských geometrických vzorů, vysvětluje, odkud pocházejí, jak vznikají, a přibližuje duchovní vzkazy, jež jsou v nich zakódované.
umění
Ukázky

Islámský design

149 Kč
119 Kč
Já Alfréd - 20%
(1x)
Kniha pojednává o životě a díle malíře počátku dvacátého století-malíře modernisty. Příběh životopisného románu je inspirován složitým životem malíře Alfreda Justitze.
umění
Ukázky

Já Alfréd

120 Kč
96 Kč
Tvorba jako způsob poznávání - 20%
Tvorba anebo tvořivost, založená na myšlence osvobození a rozvíjení lidské přirozenosti, patřila k velkým tématům modernistické psychologie i pedagogiky a zájem o ni setrvává i v dnešním školském diskurzu.
umění
Ukázky

Tvorba jako způsob poznávání

230 Kč
184 Kč
URBEX - 20%
Urban exploration, zkráceně URBEX nebo také městský průzkum či průzkum všeho opuštěného, co vzniklo lidskou rukou, je jedním z největších fenoménů moderní doby.
umění
Ukázky

URBEX

424 Kč
339 Kč
Akvabely - 20%
(2x)
Nejhranější Drábkova divadelní hra ze souboru Aby se Čechům ovary zachvěly.
umění
Ukázky

Akvabely

59 Kč
47 Kč
Fyzické básnictví
Petr Váša shrnul své manifestační a teoretické eseje, v nichž na podkladě filozofických i antropologických textů hledá smysl a funkce fyzického básnictví v rámci literatury i divadla.
umění
Ukázky

Fyzické básnictví

99 Kč
Jedlíci čokolády - 20%
(1x)
Iniciační pouť tří sester za láskou, hra vyhlášená v Cenách Alfreda Radoka nejlepší hrou roku 2011.
umění
Ukázky

Jedlíci čokolády

59 Kč
47 Kč
Náměstí Bratří Mašínů - 20%
Hra Náměstí Bratří Mašínů (2007) pojednává krizi stárnoucích manželů jako imaginární únos tramvaje jejich synem. Drama získalo dvě Radokovy cenu – za původní hru a za uvedenou českou hru.
umění
Ukázky

Náměstí Bratří Mašínů

69 Kč
55 Kč
Unisex - 20%
Putování českého transsexuála, „hra z roku 2009 o posledním násilí v Evropě“.
umění
Ukázky

Unisex

69 Kč
55 Kč
Rodinný dům ze všech stran - 20%
(1x)
Autor přináší populární formou základní informace o výstavbě rodinného domu, přitom čtenáře nezahlcuje čísly a paragrafy. Celkovou čtivost podpoří i barevné žánrové ilustrace a fotografie cca 15 - 25 zdařilých rodinných domů soudobé produkce.
umění
Ukázky

Rodinný dům ze všech stran

297 Kč
238 Kč
Hrady Čech a Moravy - 20%
Publikace renomovaných autorů přináší zcela ojedinělý, nový a zajímavý pohled na české památky. Autoři se zaměřili na geologické podmínky vzniku hradů, zámků, tvrzí, klášterů a podobných staveb.
umění
Ukázky

Hrady Čech a Moravy

424 Kč
339 Kč
Lidové stavby v Evropě - 20%
(1x)
Na našem trhu ojedinělá publikace seznámí čtenáře se souvislostmi vzniku lidové architektury u nás i v sousedních a dalších zemích Evropy. Na základě historického a etnologického studia řeší vznik a rozvoj místní architektury obydlí.
umění
Ukázky

Lidové stavby v Evropě

417 Kč
334 Kč
Umělecké kovářství - 20%
Záměrem publikace je podat ucelený přehled o stavu uměleckého kovářství u nás.
umění
Ukázky

Umělecké kovářství

319 Kč
255 Kč
Umění ve vědě a věda v umění - 20%
Umění je kreativní aktivitou, k níž je jedinec puzen, činem, kterým je člověk obohacován. Monografie vám alespoň částečně zprostředkovává něco, co obvykle bývá při vnímání uměleckého díla skryto.
umění
Ukázky

Umění ve vědě a věda v umění

458 Kč
366 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 130 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>