Nejprodávanější Kniha - leden 2021
politologie a politika

Nemocná Amerika - 11%
(3x)
Vedle jarní světové zdravotní krize inspirovala Timothyho Snydera k sepsáni Nemocné Ameriky i osobní zkušenost s americkým zdravotnictvím.
politologie a politika

Nemocná Amerika

215 Kč
191 Kč
Paměť a genocida - 6%
Ústředním tématem knihy Pavla Barši je vztah sociální reality k sociální paměti. Na příkladě paměti holocaustu mapuje proměny nazírání na genocidu Židů v Evropě, Izraeli i Americe.
politologie a politika

Paměť a genocida

246 Kč
231 Kč
Tyranie: 20 lekcí z 20. století - 11%
(13x)
Jeden z předních intelektuálů současnosti, historik Timothy Snyder, přichází po velkých historických pracích Krvavé země a Černá zem s příspěvkem k aktuální debatě o dalším osudu liberální demokracie.
politologie a politika
Ukázky

Tyranie: 20 lekcí z 20. století

224 Kč
199 Kč
Idea českého národního státu třetího tisíciletí - 11%
(1x)
Úvod – „my jsme smrtelní, národ je věčný“ Heslo obrozenců vyjadřuje jejich víru a odhodlání, dnes však se zdá zbytečné, neboť podle názoru dnešních nihilistů, je národ konstrukt intelektuálů, kteří když chtějí, svůj výtvor zruší mávnutím ruky.
politologie a politika

Idea českého národního státu třetího tisíciletí

224 Kč
199 Kč
Pevnost Evropa - 11%
(1x)
Jean Monnet kdysi prohlásil, že Evropa se bude utvářet prostřednictvím krizí a že bude vlastně součtem řešení těchto krizí. V Evropě je dnes tolik krizí, že to slovo již na nikoho žádný dojem neudělá.
politologie a politika

Pevnost Evropa

242 Kč
215 Kč
Druhá derivace touhy II. - 11%
(1x)
Druhý díl trilogie úvah ekonoma Tomáše Sedláčka nad tématy a událostmi posledních let. Kniha nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
politologie a politika

Druhá derivace touhy II.

313 Kč
278 Kč
Jak přízrak komunismu vládne našemu světu - 11%
(1x)
Komunismus není ani myšlenkový směr, ani doktrína, a dokonce ani neúspěšný pokus o nový způsob spravování lidských záležitostí.
politologie a politika
Ukázky

Jak přízrak komunismu vládne našemu světu

431 Kč
383 Kč
Útěk před demokracií - 11%
(1x)
Podle údajů mezinárodních organizací je pouze zhruba třetina států světa hodnocena jako demokratická, přičemž podíl nedemokratických zemí se v posledním desetiletí zvyšuje. Cílem této knihy je pokus o přispění k diskusi na téma „ústavní demokracie“.
politologie a politika

Útěk před demokracií

342 Kč
304 Kč
Opuštěná společnost - 11%
(13x)
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu.
politologie a politika
Ukázky

Opuštěná společnost

260 Kč
231 Kč
Žralok nebude nikdy tak silný - 6%
Práce předního českého historika věnovaná československo-německým vztahům v letech 1945–1948 představuje příspěvek k historii poválečné československé zahraniční politiky a analýze vztahu čs. státu a poválečného Německa.
politologie a politika

Žralok nebude nikdy tak silný

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 94 položek
1 2 3 .. 10 > >>