Nejprodávanější e-knihy - říjen 2021
film, televize a divadlo

Havel: Pomsta bezmocných - 20%
(1x)

Zcela nový pohled na život a tvorbu Václava Havla od uznávaného polského bohemisty Dramatik s talentem od Boha, brilantní politik, věrný kamarád a charismatický muž s velkými ambicemi. Kolem Václava Havla se v České republice vytvořil bezmála kult, který většina autorů nekriticky udržuje při životě.

film, televize a divadlo
Ukázky

Havel: Pomsta bezmocných

319 Kč
255 Kč
Mimochodem - 20%
(5x)
Slavný režisér ve svých pamětech nic neskrývá a jeho pohled na vlastní bouřlivé životní osudy nepostrádá humor. Popisuje dětství v Brooklynu, vypráví, jak se těžce protloukal jako komik, provede nás celou svou dlouhou režisérskou kariérou.
film, televize a divadlo
Ukázky

Mimochodem

298 Kč
238 Kč
Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - 20%
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

film, televize a divadlo
Ukázky

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

424 Kč
339 Kč
Nalakuj to narůžovo - 12%
(2x)
V nové knize, kterou Martina Formanová navazuje na předchozí autobiografické prózy Skladatelka voňavého prádla a Snědla dětem sladkosti, se setkáváme se zralou ženou reflektující svůj život po smrti manžela Miloše Formana (18. 2. 1932–13. 4. 2018).
film, televize a divadlo
Ukázky

Nalakuj to narůžovo

179 Kč
158 Kč
Deník tvrdohlavého režiséra - 20%
Kamera, klapka, akce! Jak vůbec vznikal film Tobruk? Vydejte se prostřednictvím osobních zápisků svérázného režiséra Václava Marhoula nejen přímo na plac během jeho natáčení v tuniské poušti.
film, televize a divadlo
Ukázky

Deník tvrdohlavého režiséra

299 Kč
239 Kč
Tajnosti slavných - 20%
(1x)
Ani sláva a úspěch nejsou zárukou šťastného života. Zdraví, láska, fungující rodina, úcta a respekt druhých a selský rozum jsou hodnoty, které nepořídíme za všechny peníze světa, a každému z nás tu a tam zkomplikují život nějaké trable, ať už drobné, náročnější či osudové.
film, televize a divadlo
Ukázky

Tajnosti slavných

249 Kč
199 Kč