Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - listopad 2021
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře - 11%
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
etnografie, etnologie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
319 Kč
Původní obyvatelé a globalizace - 20%
Autorský tým zamýšlí nad současnou situací domorodých obyvatel pěti kontinentů. V pěti tematických blocích, z nichž každý představuje specifický úhel pohledu, kniha reflektuje dopady globálních procesů na původní obyvatele i složitou síť vztahů.
etnografie, etnologie

Původní obyvatelé a globalizace

599 Kč
479 Kč
Tělo 3.0 - 11%
Kniha představuje témata spojená s lidským tělem a tělesností. Autoři se věnují otázkám ukazujícím lidské tělo a jeho vnímání v důsledku kulturních podmínek, psychického rozpoložení lidí i jejich vrozených dispozic.
etnografie, etnologie

Tělo 3.0

242 Kč
215 Kč
Drobky v peřinách
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

70 Kč
Kniha cest - 11%
(1x)
Autor předkládané Knihy cest (Safar-náme) Náser-e Chosrou byl úředník, filozof, básník, vzdělanec a emisar ismácílíje a dodnes se těší úctě mezi vyznavači ismácílíje, je považován za jednoho z nejvýznamnějších velikánů středověké perské literatury.
etnografie, etnologie
Ukázky

Kniha cest

315 Kč
280 Kč
Čelední služba v Čechách v raném novověku
Kniha je vůbec prvním monografickým zpracováním tématu v české historiografii. Publikace se na základě různých právních a evidenčních pramenů snaží ozřejmit principy fungování čelední služby a postavení sloužících v tradiční české společnosti.
etnografie, etnologie

Čelední služba v Čechách v raném novověku

617 Kč
Duch tajgy - 11%

Duch tajgy je kniha o hledání. O touze po poznání a pochopení života obyvatel tajgy, světa zvířat, rostlin, lidí a duchů.

Duch tajgy je kniha o životě lesa a jeho lidí, který vábí, ale zároveň i nahání strach.

etnografie, etnologie

Duch tajgy

313 Kč
278 Kč
Stvoření Ranga Dunga - 11%
Kniha je souborem autentických vyprávění etnoložky, která strávila na Borneu několik měsíců mezi příslušníky kmene lovců lebek.
etnografie, etnologie

Stvoření Ranga Dunga

215 Kč
191 Kč
Kotowaza: Japonská přísloví - 11%
(3x)
Přísloví i další formy lidové moudrosti zobecňují lidské zkušenosti, proto jsou stále živé a oblíbené. Japonský termín kotowaza se překládá do češtiny zpravidla jako „přísloví“, ve skutečnosti sem ale patří také rčení, úsloví, pořekadla.
etnografie, etnologie

Kotowaza: Japonská přísloví

261 Kč
232 Kč
Mýtus a skutečnost - 11%
V knize Mýtus a skutečnost shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus a skutečnost

223 Kč
198 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 48 položek
1 2 3 .. 5 > >>