Nejprodávanější knihy - listopad 2021
sociologie

Sociální gerontologie - 11%
Publikace volně navazuje na monografii Sociální gerontologie – úvod do problematiky a přináší jak nové, tak navazující informace ze sociální gerontologie pro praktické lékaře, lékaře v dlouhodobé péči, ale i pro další zdravotnické pracovníky.
sociologie

Sociální gerontologie

359 Kč
319 Kč
Iluze spásy - 11%
(1x)
Trojice autorek se zabývá vývojem feministického myšlení v českých zemích a v Československu od poloviny 19. do poloviny 20. století.
sociologie

Iluze spásy

333 Kč
296 Kč
Sudetští Němci o sobě - 11%
(1x)
Kniha podává jednak komentovaný přehled článků ze sudetoněmeckého tisku, týkajících se sudetoněmeckých sjezdů v posledních třech letech, jednak některé polemiky mezi sudetskými Němci.
sociologie

Sudetští Němci o sobě

180 Kč
160 Kč
Dialog orientu a okcidentu - 11%
Tématem knihy je vzájemný poměr orientu a okcidentu, respektive podoby a proměny reprezentací tohoto vztahu, jak se dnes a u nás ustalují a manifestují v různých humanitních disciplínách.
sociologie

Dialog orientu a okcidentu

168 Kč
150 Kč
Etika sociálních konfliktů - 11%
Jaké příčiny a důvody vedou k sociálním konfliktům? Jaké zneuznání považují lidé za natolik nepřijatelné, aby se do řešení sociálních konfliktů aktivně zapojili?...
sociologie

Etika sociálních konfliktů

162 Kč
144 Kč
Krajinami cizích časů - 6%
Čas a prostor představují rámec existence veškerých lidských společností. Kniha Krajinami cizích časů přibližuje různé přístupy k těmto skutečnostem, jak nám je vyjevují současné i pravěké kultury nomádů i zemědělců.
sociologie

Krajinami cizích časů

213 Kč
200 Kč
Evropský univerzalismus. Rétorika moci - 11%
Tři přednášky na téma „Perspektiva světa“, které autor pronesl v listopadu 2004 v St. John’s College Univerzity Britské Kolumbie.
sociologie

Evropský univerzalismus. Rétorika moci

143 Kč
127 Kč
Sexualizovaná realita pracovních vztahů - 11%
Kniha Sexualizovaná realita pracovních vztahů je výsledkem sociologického výzkumu obtěžování z důvodu pohlaví a sexuálního obtěžování, který realizovalo oddělení Gender & sociologie SOÚ AV ČR.
sociologie

Sexualizovaná realita pracovních vztahů

131 Kč
117 Kč
Bahijské kandomble - 11%
Tato práce význačného sociologa je věnována originální brazilské kulturní syntéze, v níž se prolínají vlivy africké, evropské a indiánské.
sociologie

Bahijské kandomble

358 Kč
318 Kč
Hrdinky Kámasútry - 11%
(1x)
Kniha české indonoložky se zabývá historií společenského postavení a problematikou indických žen.
sociologie

Hrdinky Kámasútry

123 Kč
110 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 70 položek
<< < 1 .. 5 6 7