Nejprodávanější tituly - prosinec 2021
poezie

Cestou k Ciguri
(1x)
Výbor básní Antonina Artauda. Většina básní v knize pochází z pozdějšího autorova období, kdy Artaud absolvoval iniciační rituál u kmene indiánů Tarahumara v Mexiku.
poezie

Cestou k Ciguri

217 Kč
Definice poezie
(2x)
Poezie je svět, který nelze nakreslit, vyfotografovat nebo zfilmovat. Něco, co se připomene třeba až po dlouhých letech. Poezie je pojmenováním pro to, co člověk sám pojmenovat neumí, ale teprve když je to pojmenované, může o tom začít myslet.
poezie

Definice poezie

359 Kč
Do smrti nejdelší
(1x)
Básnická sbírka "Do smrti nejdelší" obsahuje výběr bezmála šedesáti textů z pěti posledních Dědečkových CD. Jsou tam tedy i ty syrově milostné z CD Prší nám do campari, i nejnovější ostré protestsongy z poslední desky Nebudu bydlet v Québecu.
poezie

Do smrti nejdelší

284 Kč
Druhy deště
Okamžik ukrytý za slovy se zdá být téměř na dosah, jako by tě jen těsně minul, znovu vidíš kapky na holých březových větvích, schůdky pod nehybnou hladinou řeky, mouchu na okraji misky s okurkovým salátem.
poezie

Druhy deště

179 Kč
Luz adentro
Básnická prvotina Luz adentro Zdeňky Pospíšilové je návratem k původním krajinám a slovům, která dokážou obsáhnout něhu, rozechvělost a tíhu, nejen tu vlastní, ale i tu sdílenou a předávanou.
poezie

Luz adentro

144 Kč
Oslnění
(1x)
Básnická sbírka francouzského malíře a básníka Rodrigua Marquese de Souzy.
poezie

Oslnění

233 Kč
Poemy, svazek I.
(1x)
V. V. Majakovskij, autor glorifikovaný i zatracovaný, protežovaný i takřka pozapomenutý: pod nánosy ideologického balastu a předsudků se nachází jeden z nejoriginálnějších světových básníků, jehož tvorba vždy budila pozornost a často i vášně.
poezie
Ukázky

Poemy, svazek I.

230 Kč
Psychotické básně Filipa Umřela
(2x)
Tato básnická sbírka je inspirována lidmi dlouhodobě hospitalizovanými ve zdravotnických zařízeních s nálepkou psychiatrické diagnózy začínající písmenkem F.
poezie

Psychotické básně Filipa Umřela

108 Kč
Starej pop
Sbírka Milana Ohniska Starej pop svědčí o autorově brilantní práci s jazykem. Ohniskova citlivost vůči smyslové skutečnosti se ukazuje v přesných obrazech civilních situací opředených závojem melancholie. Ten je však natrháván každodenní absurditou.
poezie

Starej pop

215 Kč
Štěstí
Básnická sbírka, která svou různorodostí odkazuje mimo jiné na poetistickou tradici novodobého umění.
poezie

Štěstí

224 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 430 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 43 > >>