Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2021
poezie

Luz adentro - 11%
Básnická prvotina Luz adentro Zdeňky Pospíšilové je návratem k původním krajinám a slovům, která dokážou obsáhnout něhu, rozechvělost a tíhu, nejen tu vlastní, ale i tu sdílenou a předávanou.
poezie

Luz adentro

144 Kč
128 Kč
Oslnění - 11%
(1x)
Básnická sbírka francouzského malíře a básníka Rodrigua Marquese de Souzy.
poezie

Oslnění

233 Kč
207 Kč
Poemy, svazek I. - 11%
(1x)
V. V. Majakovskij, autor glorifikovaný i zatracovaný, protežovaný i takřka pozapomenutý: pod nánosy ideologického balastu a předsudků se nachází jeden z nejoriginálnějších světových básníků, jehož tvorba vždy budila pozornost a často i vášně.
poezie
Ukázky

Poemy, svazek I.

230 Kč
204 Kč
Psychotické básně Filipa Umřela - 11%
(2x)
Tato básnická sbírka je inspirována lidmi dlouhodobě hospitalizovanými ve zdravotnických zařízeních s nálepkou psychiatrické diagnózy začínající písmenkem F.
poezie

Psychotické básně Filipa Umřela

108 Kč
96 Kč
Starej pop - 11%
Sbírka Milana Ohniska Starej pop svědčí o autorově brilantní práci s jazykem. Ohniskova citlivost vůči smyslové skutečnosti se ukazuje v přesných obrazech civilních situací opředených závojem melancholie. Ten je však natrháván každodenní absurditou.
poezie

Starej pop

215 Kč
191 Kč
Štěstí - 11%
Básnická sbírka, která svou různorodostí odkazuje mimo jiné na poetistickou tradici novodobého umění.
poezie

Štěstí

224 Kč
199 Kč
Štičí kost - 11%
Básnická výpověď Radka Touše (1993) je založena především na úspornosti výrazu a působivých detailech. Knihu kongeniálně doplňují kresby malíře Josefa Šmída, vzniklé za použití rybích kostí a litografické tuše.
poezie

Štičí kost

135 Kč
120 Kč
Vyjměte kost - 11%
Básnické texty Marcely Linhartové, dříve Pátkové, se už od první vydané knihy vyznačovaly velmi erudovanou prací s jazykem. Toto vše čtenář nalezne i v knize „vyjměte kost“, v níž ale přibylo každodenní metafyziky.
poezie

Vyjměte kost

179 Kč
159 Kč
Záblesky - 11%
Ve sbírce haiku Záblesky Zuzana Zimmermannová zachovává formu dle japonských pravidel a inspirativně ji rozvíjí a modernizuje. Pravidelně používaný název přiřazuje každé haiku k přírodní, společenské, politické či erotické tematice.
poezie

Záblesky

144 Kč
128 Kč
Don Čičo má v klopě orchidej - 11%
(1x)
Máme tu novou sbírku Ivana Wernische, a samé nové básně! Básně ve verších, básně v próze a básně prozodicky hybridní. Experiment s formální realizací básní se poddává Wernischovu hravému géniu. A to znamená pro čtenáře čirou radost!
poezie

Don Čičo má v klopě orchidej

214 Kč
190 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 387 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 39 > >>