Nejprodávanější hudba - duben 2021
hudba

Elida
Za podpory Carnegie Hall napsala Iva Bittová, první žena tuzemské alternativní scény, pro soubor Bang on a Can All-Stars hudební projekt s názvem Elida. Táhlé linie piana se prolínají se smyčci, zatímco improvizace klarinetu se setkává s hlukem elektrické kytary. Hudba je zároveň promyšlená a přímá, ostrá i nostalgická, mísící klasickou hudbu východní Evropy a lidové tradice. Netradiční spojení zpěvu Ivy Bittové a klavíru pak vytváří inspirující melodie.
hudba

Elida

314 Kč
V hoře
Svérázná poetika skladeb, které oscilují od šansonu až po inspiraci lidovou či klasickou hudbou. Hudba na vlnách přílivu a odlivu – v několika okamžicích dostane naše smysly do smutných míst duše a vzápětí je rozproudí sofistikovaným hudebním drivem.
hudba

V hoře

269 Kč
Hodovnice
Hodovnice je původní staroslovanský název beskydské hory Godula. První a poslední písnička (Hodovnice a Godula) mají proto stejná slova i melodii (i když jde spíše o zaříkávání), rozdíl je v aranžích. Mezi těmito dvěma písničkami zazní devět dalších, které jsou odkazem na staré předkřesťanské zvyky.
hudba

Hodovnice

224 Kč
Lilie polní
Na české folkové scéně zazářily svým debutem jako kometa. Sestry Steinovy, Karolina a Lucie, a jejich Lilie polní, originální album poskládané z krátkých písniček a popěvků.
hudba

Lilie polní

224 Kč
Studio 1983 & Live 1988
Dvojalbum jednoho ze slavných souborů Nové vlny.
hudba

Studio 1983 & Live 1988

297 Kč
Adio Querida
Skupina Gothart se inspiruje středověkou, orientální, židovskou a romskou hudbou. Používá dobové originální hudební nástroje. Bravurní vícehlasy, balkánská energie. Adio querida je první "balkánskou" deskou Gothartu.
hudba

Adio Querida

212 Kč
Waltz
Po dvaceti letech od vydání v roce 1999 vychází reedice alba Waltz.
hudba

Waltz

269 Kč
K smrti vylekán
Happeningové sdružení recitátorů hovadných textů.
hudba

K smrti vylekán

212 Kč
Smrt žije
Sympaticky odvážný způsob, jakým se kapela snaží navzdory svému datu založení provokovat a šťourat do hudebního vkusu i světonázoru posluchačů. Deska je, co se týče témat i nálad, asi nejlépe poskládané album Prago Union a Kato by měl dostat cenu za rým.
hudba

Smrt žije

242 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 99 položek
<< < 1 .. 8 9 10