Nejprodávanější tituly - duben 2021
eseje, úvahy, publicistika

Od srdce - 11%
Kniha Od srdce představuje autora Josefa Fouska v jiném světle, než jak jsme jej dosud znali. Oproti minulým knihám, které zčásti byly naplněny optimismem a humorem, předkládá autor sbírku fejetonů, básní, textů, které...
eseje, úvahy, publicistika

Od srdce

233 Kč
207 Kč
Psychologické eseje (z konce kariéry) - 20%
Kniha úvah o lidském a profesním zrání známého dětského psychologa Zdeňka Matějčka.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Psychologické eseje (z konce kariéry)

150 Kč
120 Kč
Čtení o Dantovi Alighierim - 11%
(2x)
Čtení o Dantovi Alighierim je první samostatnou publikací, která českému čtenáři umožňuje porozumět autorovu nejslavnějšímu dílu. Dantova Božská komedie je k dispozici ve čtyřech kompletních překladech, rozborů jeho poetiky je v našem prostředí však
eseje, úvahy, publicistika

Čtení o Dantovi Alighierim

188 Kč
167 Kč
Enter, mami! - 11%
(1x)
Fejetony z každodenních situací, které občas zažije každý. Krátké, výstižné a vtipné. O českých restauracích, povinném zkoušení dárků o Vánocích, seznamování přes internet, o Pražácích, Brňácích i náplavách, o trapasech při lichocení ženám.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Enter, mami!

205 Kč
182 Kč
Literární pondělí - 11%
Jméno literárního historika, překladatele a kritika Václava Černého je ve třicátých a čtyřicátých letech spojeno především s Kritickým měsíčníkem, který však nebyl jediným periodikem, ve kterém autor mohl soustavně a pravidelně otiskovat.
eseje, úvahy, publicistika

Literární pondělí

297 Kč
264 Kč
Ještě jedna jízda na kolotoči - 11%
(3x)

Kniha je cennou výpovědí o procesu vyrovnání s fatální diagnózou. Může být inspirací a povzbuzením pro všechny, kteří ve svém životě nebo v životě svých blízkých prožívají těžké zkoušky. Je potvrzením zásady: každá krize je zároveň šance.

eseje, úvahy, publicistika

Ještě jedna jízda na kolotoči

394 Kč
350 Kč
Setkávání s Hrabalem - 11%
Josef Kroutvor ve své knize představuje Bohumila Hrabala nejen jako literáta a osobnost, kolem níž se v Libni soustředil okruh alternativních umělců, básníků a výtvarníků, ale snaží se ho čtenáři přiblížit i jako citlivého a placháho člověka.
eseje, úvahy, publicistika

Setkávání s Hrabalem

242 Kč
215 Kč
Uvnitř bílé krychle - 11%
Tyto eseje představují zásadní četbu pro každého, kdo má zájem o dějiny a problémy poválečného umění v Evropě a ve Spojených státech.
eseje, úvahy, publicistika

Uvnitř bílé krychle

207 Kč
184 Kč
Eseje o německé romantice
Publikace obsahuje devět vybraných esejů dvou významných osobností německé a české literární vědy a germanistiky, Kurta Krolopa a Jiřího Stromšíka.
eseje, úvahy, publicistika

Eseje o německé romantice

53 Kč
Vytváření nepřítele - 6%
Soubor šestnácti nedávno vzniklých esejistických textů známého spisovatele a badatele nese název prvního z nich, věnovaného mimořádně aktuálnímu tématu: potřebě určité společnosti mít svého nepřítele a utvořit si jeho obraz.
eseje, úvahy, publicistika

Vytváření nepřítele

296 Kč
278 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 206 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 21 > >>