Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace.
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 8 kapitol. Najdete v ní polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…).
Program Whole30 autorů Melissy a Dallase Hartwigových již pomohl statisícům lidí změnit způsob přemýšlení o jídle, vlastním těle a celém životě. Přístup Whole30 vede ke snadnějšímu zhubnutí a lepšímu zdraví, ruku v ruce s vylepšením kvality spánku.
Kniha nese podtitul Konec Institutu rehabilitace zrakově postižených v Čechách. Ústřední motto knihy zní: „To jsem musela oslepnout, abych mohla koukat jako blázen?“ Tato publikace je o kráse i strastech života viděných očima nevidomé ženy.
Touto poslední knihou končí řada deseti monotematických knížek o léčení bylinkami, kterých je naše příroda nevyčerpatelným zdrojem. Kniha obsahuje rady, receptury, doporučení, návody, ale občas i varování.
To, co se dozvíte v této mimořádné knize, zní jako zázrak. Obnova sil, lepší trávení, zbavení se zdravotních problémů a jen tak mimochodem optimalizace hmotnosti.
Zkušená psycholožka a autorka mnoha bestellerů o hubnutí Iva Málková podává v první části knihy srozumitelnou formou praktický návod na změnu životního stylu včetně „nácviku vůle“. Zabývá se i změnou nevhodných myšlenek, emocí a chování.
Pro dospívající dívku je mimořádné období první menstruace (menarché). Je to doba, ke které je třeba přistupovat s úctou, doba, v níž budoucí žena prochází možná tím nejdůležitějším přechodovým rituálem.
Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví..