Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červen 2021
filosofie

Renesanční filosofie - 11%
(1x)
Filosofie 14. až 16. století je často nahlížena jako přechod mezi středověkou a moderní filosofií. Autor zdůrazňuje jak kontinuitu se scholastickou filosofií, tak význam renesančního myšlení pro vznik modernity.
filosofie

Renesanční filosofie

538 Kč
478 Kč
Mít, nebo být? - 11%
(2x)
Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá původ jejích problémů a nabízí alternativu jejího vývoje.
filosofie

Mít, nebo být?

296 Kč
263 Kč
Původ uměleckého díla - 11%
Umělecké dílo je zvláštní věc. Přichází na světlo světa díky umělci. Ten je však umělcem právě skrze dílo. Obojí, dílo i umělec má svůj původ v umění. Kde jinde však hledat umění než v uměleckém díle a v umělci? Zkoumání se nutně pohybuje v kruhu. Př
filosofie

Původ uměleckého díla

151 Kč
134 Kč
Na počátku byl čin
Předkládaný soubor textů se týká ústředních témat politické filosofie: spravedlnosti, svobody a rovnosti, povahy a významu liberalismu, tolerance, moci a strachu z ní, demokracie či samotné povahy politické filosofie.
filosofie

Na počátku byl čin

80 Kč
Hebrejské člověkosloví - 11%

Hebrejské náboženské myšlení je v tomto spise načrtnuto v konturách poutnického charakteru lidské existence, víry jakožto spolehnutí na jistotu Pravdy s eschatologickým výhledem do Božího království.

filosofie

Hebrejské člověkosloví

159 Kč
142 Kč
Bůh Abrahamův versus bůh Aristotelův - 12%
V 15. století vznikl nepříliš známý, nicméně myšlenkově hodnotný "Dopis proti filosofii", sepsaný anonymním židovským autorem, patrně v některém aškenázském filosofickém centru ve střední Evropě.
filosofie

Bůh Abrahamův versus bůh Aristotelův

139 Kč
123 Kč
Myslet v diktatuře korektnosti 2 - 11%
Tento soubor dialogů vede své čtenáře do svobodnějších oblastí, v nichž pravda ještě není nahrazena politickou korektností a argumentace není umlčována nenávistným křikem lidskoprávních aktivistů.
filosofie

Myslet v diktatuře korektnosti 2

225 Kč
200 Kč
O svobodě myšlení a slova - 11%
(1x)
John Stuart Mill (1806-1873) je nejvlivnějším anglicky mluvícím filozofem 19. století. V anglosaském světě patří mezi nejznámější Millovy texty jeho spis O svobodě, který vyšel v roce 1859 a z kterého vám předkládáme druhou kapitolu...
filosofie

O svobodě myšlení a slova

81 Kč
72 Kč
Kdo vládne světu? - 11%
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie

Kdo vládne světu?

342 Kč
304 Kč
Labyrint světa a ráj srdce
(1x)
Nejvýznamnější filozofické dílo napsané v českém jazyce v exkluzivním vydání s jedinečnými kolážemi Miroslava Huptycha.
filosofie

Labyrint světa a ráj srdce

2 699 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 111 položek
<< < 1 2 3 4 .. 12 > >>