Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červen 2021
filosofie

Umění a jeho hodnoty - 11%
Na první pohled se může zdát, že nic není hodnocení uměleckých děl vzdálenějšího než logika. Nehodnotíme snad umělecká díla podle toho, jak na nás působí, jaké v nás vyvolávají emoce? Nezůstává v takovém případě veškerá logika stranou?
filosofie

Umění a jeho hodnoty

295 Kč
262 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
Christosophia čili Cesta ke Kristu a jiné texty - 11%
Jacob Böhme (1575–1624) patří bez nadsázky k nejoriginálnějším myslitelům duchovních dějin Evropy. Cesta ke Kristu spolu s dalšími texty, které přináší tento svazek, uvádí schůdnou cestou do Böhmova ideového světa.
filosofie

Christosophia čili Cesta ke Kristu a jiné texty

306 Kč
272 Kč
Spravedlnost: Co je správné dělat - 11%
(2x)
V knižním zpracování populárního televizního pořadu profesora Michaela Sandela (Harvard) se čtenáři představují svižně a vtipně psané kapitoly, bohatě doplněné aktuálními příklady problematiky spravedlnosti.
filosofie

Spravedlnost: Co je správné dělat

315 Kč
280 Kč
Krása a zvíře - 11%
Jaká zvířata jsou všeobecně považována za krásná a jaká za ošklivá? Jaký vliv má posouzení krásy či ošklivosti na zastoupení daného druhu v zoologických zahradách a v posledku na jeho ochranu?
filosofie

Krása a zvíře

225 Kč
200 Kč
Strach ze svobody - 11%
Strach ze svobody patří k nejznámějším dílům Ericha Fromma, který ji napsal během exilového pobytu ve Spojených státech, kam musel utéci před Hitlerovým nacismem.
filosofie

Strach ze svobody

347 Kč
308 Kč
„Střední“ Wittgenstein: cesta k fenomenologii a zase zpátky
Ludwig Wittgenstein (1889–1951) je jedním z nejvýznamnějších filosofů 20. století a jeho dílo podstatným způsobem proměnilo a stále ovlivňuje analytickou filosofii.
filosofie

„Střední“ Wittgenstein: cesta k fenomenologii a zase zpátky

71 Kč
Člověk v pokorném závazku vůči světu
Studie na téma vztahu člověka a prostředí, které obydluje, vychází z poznatků kulturologie a kulturní a sociální ekologie, ale směřuje spíše do oblasti environmentální filozofie a etiky.
filosofie

Člověk v pokorném závazku vůči světu

89 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 111 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 12 > >>