Nejprodávanější e-knihy - červen 2021
filosofie a náboženství

Judaismus v terezínském ghettu - 20%
Kniha se zaměřuje na udržování židovských tradic a zvyků v podmínkách terezínského ghetta. Jde o původně odbornou práci mírně přepracovanou pro širší veřejnost a doplněnou o ilustrační materiál.
filosofie a náboženství
Ukázky

Judaismus v terezínském ghettu

89 Kč
71 Kč
Mezi zdarem a zmarem - 20%
Kniha mapuje terén palčivý pro člověka vždycky a v současnosti zejména. Doporučení typu „poznej sebe sama“ či „buď sám sebou“ i otázky jako „odkud přicházím“, „kam jdu“ a hlavně „kdo jsem“ se vkrádají do mysli stále ...
filosofie a náboženství
Ukázky

Mezi zdarem a zmarem

270 Kč
216 Kč
Myšlení hranice / hranice myšlení - 20%
Studenti a kolegové Miroslava Petříčka vydali u příležitosti jeho životního jubilea počet z vlastního myšlení a bádání, které se po jeho vzoru pouští do této riskantní oblasti.
filosofie a náboženství
Ukázky

Myšlení hranice / hranice myšlení

270 Kč
216 Kč
Pronikám do Boha / So dringe ich in Gott - 20%
Kniha přináší česko-německou edici třiceti šesti dochovaných listů, které český katolický kněz, jezuita Adolf Kajpr (1902–1959), odeslal z nacistického a z komunistického žaláře.
filosofie a náboženství
Ukázky

Pronikám do Boha / So dringe ich in Gott

180 Kč
144 Kč
Starosti pohanů - 20%
Které pokušení v sobě uzavírá všechna ostatní pokušení? Je to odstranění Boha, přestat být člověkem. Otročíme nejbídnějšímu poddanství šílenství, v nadbytku otročíme za jídlo a pití, v bohatství otročíme za peníze a sami sobě jsme prokletím...
filosofie a náboženství
Ukázky

Starosti pohanů

212 Kč
170 Kč
Tady a teď - 20%
(1x)
Hlavní téma třídenní promluvy, kterou Osho pronesl na písčitém mořském břehu ke svým žákům, byla smrt. Na tuto otázku se zaměřil úmyslně, protože přístup Západu se v tomto ohledu značně liší od východního pojetí.
filosofie a náboženství
Ukázky

Tady a teď

239 Kč
191 Kč
Celibát
(1x)

Církevní historik Hubert Wolf přistupuje k problematice celibátu z historického hlediska a vychází z toho, že Nový zákon se pro celibát nijak nevyslovuje; proto postoj církve od raného středověku prochází četnými proměnami.

filosofie a náboženství
Ukázky

Celibát

158 Kč
Druhá derivace touhy II. - 20%
Druhý díl trilogie úvah ekonoma Tomáše Sedláčka nad tématy a událostmi posledních let. Kniha nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
filosofie a náboženství
Ukázky

Druhá derivace touhy II.

168 Kč
134 Kč
Epistemologie estetična - 20%
Představa vzájemné metodologické provázanosti výzkumu a umění, která se objevila koncem minulého století, odkrývá nové možnosti bádání a umožňuje nám pojmově uchopit takový výzkum, který by byl na umění založený.
filosofie a náboženství
Ukázky

Epistemologie estetična

130 Kč
104 Kč
Ježíš -  Syn člověka - 20%
Známý libanonský autor Chalíl Džibrán svým nezaměnitelným, poeticko-mystickým rukopisem oživuje osobnost Ježíše Nazaretského. Ve své knize se snaží podívat na postavu Bohočlověka očima těch, kteří se s ním setkali a kteří vydávají svá nejrůznější svědectví o jeho životě.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ježíš - Syn člověka

179 Kč
143 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 105 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 11 > >>