Nejprodávanější tituly - červenec 2021
Afrika

Za oponou války - 11%
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Afrika
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
238 Kč
Bitva o Suez - 11%
Kniha se detailně věnuje jedné z nejdramatičtějších krizí studené války, která byla vyvolaná znárodněním Suezského průplavu a vedla ke dvojí vojenské konfrontaci - sinajskému tažení Izraelců a britsko-francouzské invazi v Port Saídu.
Afrika

Bitva o Suez

531 Kč
472 Kč
Černí sokoli - 11%
Kde domov můj? Česká hymna obsahuje motiv hledání a nacházení domova.
Afrika

Černí sokoli

359 Kč
319 Kč
Namibie
Jestlipak víte, kolik kilometrů je dlouhá Namibská poušť a jak jsou vysoké Viktoriiny vodopády? Nový průvodce po Namibii vám prozradí další zásadní i drobné zajímavosti ze světa této divoké, překrásné země jako stvořené pro dobrodružství.
Afrika

Namibie

376 Kč
Sedm let v Africe - 11%
(1x)
Skutečný příběh přináší čtenářům syrovou výpověď o drsném životě na africkém kontinentu a ukazuje, že i v nejtěžších chvílích si lze zvolit cestu svobody a naplnit své životní poslání.
Afrika
Ukázky

Sedm let v Africe

312 Kč
278 Kč
Od Velké Sýrie k malé - 11%
Publikace se zabývá historií Sýrie v první polovině 20. století, tedy v době závěrečné fáze existence osmanské říše a následujícího francouzského mandátu v Levantě.
Afrika

Od Velké Sýrie k malé

405 Kč
360 Kč
Češi u Tobruku - 11%
Kniha přináší osobní autentické výpovědi mužů, kteří v roce 1941 bojovali v řadách československého 11. pěšího praporu u obklíčeného libyjského města Tobruk a společně s ostatními spojeneckými vojáky ho ubránili před německo-italskou přesilou.
Afrika

Češi u Tobruku

162 Kč
144 Kč
Qajruwán, tuniské město kultury - 11%
Kajruwán byl pro rok 2009 vyhlášen pod ochranou UNESCO městem islámské kultury. Autor se podrobně zabývá nejen jeho vznikem a historií, ale zabývá se i myšlenkou souvislostí s Prahou.
Afrika

Qajruwán, tuniské město kultury

54 Kč
48 Kč
Sahara
Výpravná obrazová kniha přináší poutavé vyprávění antropologa Jana Jelínka o životě, krajině a prehistorickém umění centrální Sahary. Text bohatě doplňují fotografie Michala Tůmy.
Afrika

Sahara

842 Kč
Marokem za bakšiš, Welcome to Syria - 12%
Kniha o toulkách po Maroku a Sýrii.
Afrika

Marokem za bakšiš, Welcome to Syria

95 Kč
84 Kč