Nejprodávanější Kniha - červenec 2021
poezie

Magorské modlitby
(4x)
Ivan M. Jirous byl nejen duchovní vůdce undergroundu, vězeň, básník a magor, ale též velký modlitebník. Z Magorovy summy jsou vybrány nejlepší básně duchovní a seřazeny shora dolů: Nejprve Bůh ve třech podobách – Stvořitel, Vykupitel a Utěšitel.
poezie
Ukázky

Magorské modlitby

260 Kč
Hlasy ryb
(1x)
V poezii Ewalda Murrera se „potkává imaginace a zájem o tajemno s groteskní, místy až naturalistickou hyperbolou“ .
poezie

Hlasy ryb

223 Kč
Plamen
Sbírka písňových textů, básní a deníkových záznamů Leonarda Cohena nazvaná Plamen sice vyšla až po autorově smrti, na jejím uspořádání se však velký kanadský písničkář a básník výrazně podílel.
poezie
Ukázky

Plamen

313 Kč
Nikdy nic nebylo
(2x)
Nikdy nic nebylo je průřez jeho písňovými texty, nazvaný podle stejnojmenného hitu Sta zvířat a podle toho, co vám odpoví na dotaz, jestli někdy něco měl s múzou milostné poezie Erató.
poezie

Nikdy nic nebylo

270 Kč
Rozevřená fuga
(1x)
Výbor z poezie Franze Wurma, který patří k poslední generaci německy píšících autorů, jejichž kořeny jsou neoddělitelně spojeny s českou kulturou i s atmosférou a mytologií Prahy. Věra Koubova obdržela za svůj převod Cenu Josef Jungmanna 2005.
poezie

Rozevřená fuga

224 Kč
Nouzový stav
Jak žije hudebník, když panuje zákaz koncertování a shromažďování? Punkový veterán Jan Haubert, zpěvák Visacího zámku, ve svých aktuálních básních drze komentuje televizní zpravodajství, vynalézavě popisuje nudné domácí práce ...
poezie
Ukázky

Nouzový stav

311 Kč
Karlín – přístav/Karlin – the Port
Báseň v próze básníka a textaře, saxofonisty skupiny Plastic People of the Universe. Sepsáno jedné noci roku 1981 v šíleném období probíhající akce Asanace, po brutálním výslechu a následném pokusu o uklidnění se rumem.
poezie

Karlín – přístav/Karlin – the Port

288 Kč
Magor dětem
(6x)
Knížku půvabných veršů pro malé děti napsal básník, esejista a kulturní organizátor Ivan M. Jirous v osmdesátých letech během těžkého žaláře ve Valdicích, do něhož byl odsouzen z politických důvodů.
poezie

Magor dětem

269 Kč
Kotrmelce u krmelce
Datel chce být spisovatel, hroch si hraje na divoké prase a bratři kapři závodí v plavání, zatímco chudák křeček musí přečkat bouřku a klukům vlkům moknou uši. A proč vlastně dělá jelen u krmelce kotrmelce?
poezie

Kotrmelce u krmelce

224 Kč
Ztracení kamarádi
Martin E. Kyšperský ve výboru Ztracení kamarádi básní a sní: svazek obsahuje přepisy jeho snů z posledních deseti let a současně také písňové texty, které sice byly zhudebněny, ale dosud nejsou v podobě písní součástí žádného z alb Kyšperského kapely Květy.
poezie

Ztracení kamarádi

179 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 198 položek
1 2 3 .. 20 > >>