Nejprodávanější Kniha - červenec 2021
poezie

Co číhá v temnotách
Sbírka hororových básní opředených závojem hříchu, fantastiky, filosofie, erotiky a bizarnosti. Na knize se podílelo 21 umělců, kteří svůj vztah k hrůze reprezentují stylem takřka opojným.
poezie

Co číhá v temnotách

179 Kč
Dějiny nitě – Proti démonům
Vášnivý, poeticky mystický básník Adam Borzič píše s orfickou vážností a nikdy se nebojí pokusu obsáhnout vše: vesmír v nekonečné dálce i duši.
poezie

Dějiny nitě – Proti démonům

225 Kč
Don Juan
Rozsáhlá veršovaná skladba, kterou František Gellner publikoval poprvé roku 1914 na pokračování v příloze Lidových novin "Večery".
poezie

Don Juan

224 Kč
Google poezie
(2x)
Kniha je výběrem toho nejlepšího, co se na české Google poezii objevilo od března 2013, kdy po vzoru Sampsova Google Poetics vznikla.
poezie

Google poezie

89 Kč
Hotel po sezóně
Milan Děžinský je ceněný básník a překladatel střední generace; za svou poslední sbírku Obcházení ostrova (2017) získal Magnesii Literu za poezii. Nyní přichází s netypickou novinkou, sbírkou dle vlastních slov „stvořenou z radosti i piety".
poezie

Hotel po sezóně

206 Kč
Inkoustová skvrna Karibiku
Šestá básnická knížka Terezy Riedlbauchové Inkoustová skvrna Karibiku vznikala v letech 2013–2020 a je z autorčiny dosavadní tvorby nejvíce rozprostřena co do prostoru, času, témat i forem. Je to poezie hojnosti, opojení a okouzlení.
poezie

Inkoustová skvrna Karibiku

162 Kč
Jen ztratím jméno
Básnický debut Anny Luňákové Jen ztratím jméno obsahuje dvě rozsáhlejší skladby. Formálně jsou rozkročené mezi pásmem – volnými asociacemi se hlásí k poetice surrealismu – a poetickým vyprávěním, ve Francii známým jako „dites“.
poezie

Jen ztratím jméno

198 Kč
Kadiš a jiné básně
(1x)
Mezi nejznámější básnické skladby Allena Ginsberga patří vedle Kvílení i Kadiš, velkolepý žalozpěv na básníkovu zesnulou matku, jejíž duševní choroba silně poznamenala jeho dětství a dospívání.
poezie

Kadiš a jiné básně

178 Kč
Monstre charmant
Třetí kniha Jana Kunzeho je souborem básnických minipříběhů podaných (podobně jako v autorově druhé sbírce Dekadent dezert) s přímočarou provokativností a tematizujících životní peripetie individua-umělce, v němž tušíme autorovo alter ego.
poezie

Monstre charmant

179 Kč
Mýty a texty
(1x)
Obsáhlá báseň Garyho Snydera. Mýty a texty Garyho Snydera (*1930) vyšly poprvé v roce 1960. Dnes je můžeme směle zařadit do stejné roviny jako Eliotovu Pustinu, Poundova Cantos či Williamsův Paterson.
poezie

Mýty a texty

233 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 199 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 20 > >>