Nejprodávanější Kniha - září 2021
středověk

Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany - 11%
Kniha obsahuje kompletní souhrn informací o raněstředověkém pohřebišti Olomouc-Nemilany. Jednotlivé kapitoly postupně obeznamují čtenáře s historií archeologického výzkumu a s nálezovými kontexty jednotlivých hrobů.
středověk

Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany

230 Kč
204 Kč
Církevní dějiny - Antika a středověk - 11%
(1x)
Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve v období od jejího počátku až do konce středověku představuje obtížný úkol. Autoři se pokusili vytvořit vyvážené, věcné a konfesně nezatížené podání církevních dějin.
středověk

Církevní dějiny - Antika a středověk

539 Kč
479 Kč
Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého a jejich sídla - 11%
Kniha Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého není pouze soupisem známých a méně známých skutečností o středověkých lupičích číhajících v lesních průsmycích na kupecké karavany.
středověk

Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého a jejich sídla

314 Kč
279 Kč
Ruská středověká literatura - 11%
Od 11. století se na Rusi vytvářelo vlastní mnohotvárné písemnictví, jehož vývoj zachycuje v reprezentativních ukázkách tato antologie.
středověk

Ruská středověká literatura

323 Kč
287 Kč
Alžběta Durynská
Kniha pojednává o životě na středověkem knížecím dvoře na německém bájném hradu Wartburg.
středověk

Alžběta Durynská

89 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
středověk

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Borgiové a jejich nepřátelé (1431–1519) - 11%
(1x)
V dramatických, čtivě a barvitě vykreslených osudech Borgiů, které autor hojně dokládá i citacemi z dobových pramenů, se zároveň zrcadlí složité poměry renesanční Itálie.
středověk

Borgiové a jejich nepřátelé (1431–1519)

268 Kč
238 Kč
Pád Granady a zánik al-Andalusu - 6%
(1x)
Soubor pramenů dokumentujících poslední období existence muslimského panství v Granadě a kraji al-Andalusu, jímž se v podstatě uzavírá středověká historiografie muslimského Španělska.
středověk

Pád Granady a zánik al-Andalusu

253 Kč
238 Kč
Dějiny britských králů - 6%
(4x)
Biskup ve Flintshire a ve Westminsteru sleduje panování všech britských králů od Bruta až po velšské krále vládnoucí v 11. století. Třetina jeho Historie je však věnována králi Artušovi a kouzelníku Merlinovi.
středověk

Dějiny britských králů

253 Kč
238 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
středověk

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 53 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>