Nejprodávanější tituly v roce 2021
Afrika

Za oponou války - 11%
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Afrika
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
238 Kč
Purpurový ibišek - 11%
(3x)
Silný román o emočních bouřích dospívání, pevných rodinných poutech a zářivém příslibu svobody.
Afrika
Ukázky

Purpurový ibišek

359 Kč
319 Kč
Bitva o Suez - 11%
Kniha se detailně věnuje jedné z nejdramatičtějších krizí studené války, která byla vyvolaná znárodněním Suezského průplavu a vedla ke dvojí vojenské konfrontaci - sinajskému tažení Izraelců a britsko-francouzské invazi v Port Saídu.
Afrika

Bitva o Suez

531 Kč
472 Kč
Blažené ostrovy a sedmý kontinent - 11%
Desátý titul knižní řady cesto-faktopisů je příběh dvou nádherných ostrovních regionů, zasazený do souvislostí a vztahů k okolnímu světu, zejména k Evropě.
Afrika

Blažené ostrovy a sedmý kontinent

449 Kč
399 Kč
Černí sokoli - 11%
Kde domov můj? Česká hymna obsahuje motiv hledání a nacházení domova.
Afrika

Černí sokoli

359 Kč
319 Kč
Bílý afričan - 11%
(1x)
Život obyčejného mladíka od základu změní nabídka pracovní cesty do Mosambiku.
Afrika

Bílý afričan

269 Kč
239 Kč
Bláznivé dějiny:Egypťané - 11%
Knížka navazuje na myšlenku "Děsivých dějin" britské knižní edice Terryho Dearyho, která zpřístupňuje dějepis dětem, a úspěšného seriálu BBC, "Horrible Histories". Svou grafickou podobou je však přizpůsobená rychlému tempu digitální doby.
Afrika

Bláznivé dějiny:Egypťané

179 Kč
159 Kč
Příběh černé Afriky - 11%
Kniha o subsaharské Africe je již třetím cesto-faktopisem - poutavou kombinací literatury faktu s osobním cestovatelským svědectvím. Přináší systematický pohled na země Západní, Střední, Jižní a Východní Afriky.
Afrika

Příběh černé Afriky

449 Kč
399 Kč
Matka diplomatka - 11%
Dana Huňátová působila v letech 1992–2014 jako velvyslankyně ve Finsku, Egyptě a Malajsii a jako generální konzulka v Chicagu.
Afrika

Matka diplomatka

314 Kč
279 Kč
Kanárské ostrovy - Lonely Planet - 11%
Vonící borové lesy, hrozivé sopky, měsíční krajina, písčité zátoky, kilometry dun, letoviska přitulená k plážím nádherné a jedinečné Kanárské ostrovy mají mnoho lákavých podob.
Afrika

Kanárské ostrovy - Lonely Planet

449 Kč
399 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar - 20%
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
Afrika

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
720 Kč
Král králů - 11%
Zdrcená Amber se po rozpadu vztahu s Penrodem vydává se svou sestrou Saffron a jejím manželem na nebezpečnou cestu do Abyssinie. Penrod mezitím utápí svůj žal v Káhiře. Z opiových dýchánků ho vytrhne jeho starý přítel a společně narukují do armády.
Afrika

Král králů

332 Kč
295 Kč
Češi u Tobruku - 11%
Kniha přináší osobní autentické výpovědi mužů, kteří v roce 1941 bojovali v řadách československého 11. pěšího praporu u obklíčeného libyjského města Tobruk a společně s ostatními spojeneckými vojáky ho ubránili před německo-italskou přesilou.
Afrika

Češi u Tobruku

162 Kč
144 Kč
Doteky okamžiku - 11%
(1x)
Fotografka, cestovatelka a dokumentaristka Petra Doležalová přináší sbírku kouzelných okamžiků, lidských osudů a náhodných setkání na nádherných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.
Afrika

Doteky okamžiku

531 Kč
472 Kč
Marocké království - 10%
(1x)
Stručný přehled dějin včetně chronologického výčtu nejdůležitějších historických dat do roku 2015, informace o historických městech, o architektonických památkách, o přírodě a marockém horpodářství.
Afrika

Marocké království

59 Kč
53 Kč
Staří Egypťané - 11%
Publikace přináší čtenáři uvážlivý výběr z toho nejzajímavějšího, co staroegyptská civilizace vytvořila.
Afrika

Staří Egypťané

315 Kč
280 Kč
Soul TOP 10 - 11%
Nový průvodce přináší to nejlepší ze Soulu – a to v mnoha směrech. Představí hlavní památky, zajímavosti a poklady, odhalí nejlepší restaurace, kavárny, čajovny, festivaly, obchody a tržiště...
Afrika

Soul TOP 10

260 Kč
231 Kč
Z Etiopie a odjinud
(1x)

Odjinud: Z Etiopie, Sardinie, Moravy, Bruselu.

Co tyto čtyři destinace mají společného? Zjištění, že lidé jsou všude na světě v podstatě stejní. Záleží jim na stejných věcech. Lpějí na své zemi, na své kultuře. Především však žijí ve světě, jehož dějiny a příběhy jsou propojeny... Dnes ještě mnohem více než v minulosti.

Afrika

Z Etiopie a odjinud

134 Kč
Dopisy z Asie - 11%
(1x)
Sbírka cestopisných dopisů z let koně, kozy, opice, kohouta a psa. Autobiografická kniha nastiňuje politické, sociální i environmentální změny během pěti let strávených v jihovýchodní a jižní Asii.
Afrika

Dopisy z Asie

251 Kč
223 Kč
Histronauti - Egyptské dobrodružství - 11%
Historie nikdy nebyla tak zajímavá. Vzrušující kombinace poznávání a zábavných aktivit!
Afrika

Histronauti - Egyptské dobrodružství

179 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 55 položek
1 2 3 > >>