Nejprodávanější e-knihy v roce 2021
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů - 20%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mytologie Slovanů

239 Kč
191 Kč
Sama mezi Indiány - 20%
(5x)
Tato kniha je vzrušujícím, úchvatným i jímavým příběhem dívky, která prožila dvacet dva let v daleké Amazonii, uprostřed jednoho z posledních přírodních národů. Bělošky, která byla jako dítě v roce 1937 unesena indiány.
etnografie, etnologie
Ukázky

Sama mezi Indiány

248 Kč
198 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Etnomuzikologie - 20%
Všichni lidé, nejen hudebníci, jsou muzikální. Muzikalita je jedním ze základních kamenů lidské zkušenosti. Abychom lidské hudebnosti plně porozuměli, potřebujeme hudbu studovat v celé její geografické a historické rozmanitosti.
etnografie, etnologie
Ukázky

Etnomuzikologie

150 Kč
120 Kč
Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - 20%
Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Tento legendární fantom druhé světové války bývá popisován jako hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.

198 Kč
158 Kč
Židovské tradice a zvyky - 20%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie
Ukázky

Židovské tradice a zvyky

230 Kč
184 Kč
Za pověstmi Šumavy - 20%
Šumavské pověsti, které jsou vám v této knize předloženy, jsou klíčem k životu našich předků. Vyprávění se totiž může tradovat po mnohé generace a nese v sobě určitou starobylost. Lidová slovesnost Šumavy se rozpadá na německé a české zdroje jazykové.
etnografie, etnologie
Ukázky

Za pověstmi Šumavy

189 Kč
151 Kč
Tajemná místa Čech - 20%

Reedice výpravné publikace přibližuje čtenářům nejtajemnější místa Čech Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány. Jednotlivá místa doplňují přehledným popisem cesty a samozřejmostí je také množství fotografií a dobových rytin.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tajemná místa Čech

249 Kč
199 Kč
Dějiny národů - 20%
Po této knize sáhne každý, kdo hledá svěží a neotřelý způsob, jak poznat dějiny nejrůznějších národů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dějiny národů

279 Kč
223 Kč
Tuhami - 20%
V dnes již klasické práci Tuhami: Portrét Maročana líčí Vincent Crapanzano výsledky svého setkávání s negramotným Maročanem, jenž se živil jako dělník v továrně na výrobu kachlů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tuhami

170 Kč
136 Kč
Drobky v peřinách - 20%
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

328 Kč
262 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 20%

První úplné vydání českých lidových pohádek Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.

etnografie, etnologie
Ukázky

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

279 Kč
223 Kč
Na Sibiři mezi Samojedy - 20%
Ceněná etnologická publikace týkající se duchovního života původních obyvatel, jejich obřadů a náboženství (šamanismus, totemismus), kterých se autor přímo a živě zúčastňoval.
etnografie, etnologie
Ukázky

Na Sibiři mezi Samojedy

219 Kč
175 Kč
Mýtus Věčného Žida - 20%
Kniha Jaroslava Vacka nám přináší vyčerpávající přehled mýtu o Ahasverovi v kulturních dějinách naší civilizace.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus Věčného Žida

121 Kč
97 Kč
Čerwuiš aneb Z Pacheka do Pacheka oklikou přes střední Evropu - 20%
(1x)
Skutečný příběh Čerwuiše, jihoamerického indiána z paraguayského kmene Čamakoko, kterého přivezl roku 1908 do Praha cestovatel A. V Frič.
etnografie, etnologie
Ukázky

Čerwuiš aneb Z Pacheka do Pacheka oklikou přes střední Evropu

99 Kč
79 Kč
Music – Memory – Minorities: Between Archive and Activism - 20%
Co může říct hudba o skupinové specifice, zvláště specifice etnických menšin? V tomto svazku je pohled zaměřen na distinktivní aspekt menšinové kultury – na kolektivní vzpomínání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Music – Memory – Minorities: Between Archive and Activism

160 Kč
128 Kč
Slovácko sa nenudí - 20%

Jak to dnes vypadá na Slovácku? Mají tam ještě veselé příběhy? Marek Šalanda říká, že cílem jeho cest jsou lidé. Chodí od návštěvy k návštěvě, sbírá povzbuzující doušky humoru a kapky staré moudrosti ukryté v příbězích a snaží se o ně podělit s ostatními.

etnografie, etnologie
Ukázky

Slovácko sa nenudí

249 Kč
199 Kč
Velikonoce - 20%

Proč slavíme Velikonoce a jaká je jejich historie? Velikonoce - pro někoho svátky jara, pro jiného nejvýznamnější a nejdůležitější křesťanský svátek.

etnografie, etnologie
Ukázky

Velikonoce

209 Kč
167 Kč
Synové boha Slunce - 20%
Peru je nádherná země na západním pobřeží Jižní Ameriky. Tato země se však může pyšnit nejen krásnou přírodou plnou kontrastů, ale i tisíciletou historií. Jen málo zemí na této planetě má tak dlouhou a úžasnou minulost a jen málo zemí dalo zbytku světa tolik užitečných plodin, bez kterých bychom si náš život už vůbec nedovedli představit.
etnografie, etnologie
Ukázky

Synové boha Slunce

279 Kč
223 Kč
Arménská genocida - 20%
(1x)
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie
Ukázky

Arménská genocida

289 Kč
231 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 32 položek
1 2 > >>