Nejprodávanější e-knihy v roce 2021
světové dějiny

Osm květnových dnů - 20%
(1x)

Minulost, která ještě neskončila, a budoucnost, jež zatím nezačala. Začíná poslední týden třetí říše. Hitler je po smrti, ale válka ještě neskončila. Všechno jako by se zastavilo, a přece je všechno v překotném pohybu.

světové dějiny
Ukázky

Osm květnových dnů

319 Kč
255 Kč
V pavučinách času - 20%
(5x)
Historik Jaroslav Čechura je bytostný vypravěč, který dovede historické děje zpřítomňovat živým a neotřelým způsobem. Činí tak ve svých knihách, odborných článcích, ale i v popularizačním rozhovorech. Kniha V pavučinách času.
světové dějiny
Ukázky

V pavučinách času

249 Kč
199 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
světové dějiny
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
A History of the Czech Lands - 20%
A History Of The Czech Lands podává soustavný výklad naší historie od pravěku až po vstup České republiky do Evropské unie v roce 2004.
světové dějiny
Ukázky

A History of the Czech Lands

670 Kč
536 Kč
Největší záhady české historie - 20%
(1x)
Známý český publicista Jaroslav V. Mareš svým typickým reportážním způsobem odkrývá další záhady české historie. Té dávné – požár Národního divadla, vražda Jana Nepomuckého, i té nedávné – případ Jana Masaryka, UFO v Miličíně…
světové dějiny
Ukázky

Největší záhady české historie

249 Kč
199 Kč
Čurda z hlíny - 20%
(1x)
Tři dokupovídky nejsou historickou studií, ale živým a čtivým portrétem několika temných postav.
světové dějiny
Ukázky

Čurda z hlíny

199 Kč
159 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
světové dějiny
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Bratrstvo neohrožených - 20%
(2x)
Slavná literární předloha stejnojmenného televizního seriálu. Kniha vynikajícího historika sleduje osudy roty E armády USA od výcviku, vysazení v Normandii až po obsazení Hitlerova "Orlího hnízda".
světové dějiny
Ukázky

Bratrstvo neohrožených

179 Kč
143 Kč
Stěhování národů - 20%
(1x)
Historická práce sleduje dramatické období evropských dějin na rozhraní starověku a novověku.
světové dějiny
Ukázky

Stěhování národů

198 Kč
158 Kč
Zrod českého státu 568-1055 - 20%
(8x)
Autor ve své práci zasazuje dějiny slovanského etnika na našem území do širšího kontextu evropských politických, hospodářských, kulturních i náboženských dějin.
světové dějiny
Ukázky

Zrod českého státu 568-1055

147 Kč
118 Kč
Atentát na Reinharda Heydricha - 20%
(2x)
Druhý svazek komentované edice více než 500 německojazyčných dokumentů (opatřených doslovným českým překladem), vzniklých v okruhu působnosti německé politické a policejní správy v tzv. protektorátu Čechy a Morava nebo v ústředních německých úřadech.
světové dějiny
Ukázky

Atentát na Reinharda Heydricha

200 Kč
160 Kč
Japonská válka - 20%
Kniha je zasvěcena pohnutým událostem nejen v Japonsku, ale i na Dálném východě a v Tichomoří v letech 1931-1945.
světové dějiny
Ukázky

Japonská válka

369 Kč
295 Kč
V nebi je pusto - 12%
(1x)
Městečko Trochenbrod, v polštině Zofjówka, se od většiny podobných míst ve východní Evropě lišilo pouze tím, že jeho obyvatelé byli až na výjimky Židé a mluvili jidiš.
světové dějiny
Ukázky

V nebi je pusto

179 Kč
158 Kč
Mossad - 20%
Nedílnou součástí izraelských dějin byl a dodnes je nemilosrdný zákulisní boj izraelských tajných služeb. Právě ty izraelské si oprávněně vydobyly po celém světě reputaci obávaného a efektivního nástroje v boji proti teroristickým skupinám.
světové dějiny
Ukázky

Mossad

288 Kč
230 Kč
Krvavá předehra - 20%
Obsáhlá kniha předního českého autora literatury faktu je dramatickým, čtenářsky přitažlivým a mnoha dokumenty, svědectvími i osobním pátráním obohaceným pohledem na španělskou občanskou válku.
světové dějiny
Ukázky

Krvavá předehra

199 Kč
159 Kč
Světla a stíny husitství - 20%
Kniha přináší 24 studií, původně publikovaných časopisecky i knižně. Tematicky se zaměřuje na problematiku husitské Prahy, věnuje se osobnosti Jana Žižky i kultuře a jazyku husitské epochy.
světové dějiny
Ukázky

Světla a stíny husitství

410 Kč
328 Kč
Labyrintem revoluce
(1x)
Historik Jiří Suk v knize Labyrintem revoluce: Aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize pojednává o československé listopadové revoluci roku 1989 syntetickým způsobem, na základě důkladného studia, s kritickým nadhledem.
světové dějiny
Ukázky

Labyrintem revoluce

398 Kč
Podivné špionážní hry - 20%
Nejpodivnější případy špionážních omylů a mystifikací!„Jako malý kluk jsem měl rád pohádky. Teď se s nimi občas potkávám i v životě – v říši špionáže,“ píše Karel Pacner v úvodu své nové knihy, v níž posléze odhaluje různá tajemství špionážních operací a především špionážních mystifikací, uvádí čtenáře do zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a souvislosti. Příběhy mystifikací, o nichž se v této knize píše, jsou skutečné a mnohdy napínavější a spletitější, než jaké by si dokázali vymyslet autoři špionážních románů. Špionáž je součástí světových dějin od nepaměti a v bouřlivém 20. století s rozvojem techniky i civilizace samé dostaly i tajné služby moderní podobu, ale stále platí, že kde jsou tajnosti, otevírá se prostor pro spoustu polopravd a výmyslů.
světové dějiny
Ukázky

Podivné špionážní hry

149 Kč
119 Kč
Černobyl - 20%
(2x)
Nedokonalý reaktor, chyby obsluhy, exploze a radioaktivní zamoření velké části Evropy.
světové dějiny
Ukázky

Černobyl

259 Kč
207 Kč
Turecko - 20%
Autor popisuje dějiny Malé Asie od dob starověku s důrazem na vznik a vývoj osmanské říše, největší pozornost je však věnována vzniku a vývoji Turecké republiky po 1. světové válce až do počátku 21. století.
světové dějiny
Ukázky

Turecko

50 Kč
40 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 513 položek
<< < 1 2 3 4 .. 26 > >>