Nejprodávanější Kniha v roce 2021
osobnosti a osudy

Budu dělat za drogy - 11%
(1x)
Kousavé, ironické, sžíravé a brutálně upřímné texty představitelky newyorského undergroundu se věnují tématu násilí, sexu a individuální svobody.
osobnosti a osudy

Budu dělat za drogy

214 Kč
190 Kč
Deník Anne Frankové - 11%
(1x)
Annelies Marie Franková (12. června 1929 - březen 1945) v roce 1933 s rodiči uprchla z Německa do Amsterodamu, kde se rodina od roku 1942 skrývala v půdním bytě. Tentokrát jako komiks.
osobnosti a osudy
Ukázky

Deník Anne Frankové

449 Kč
399 Kč
Mých sedm životů - 11%

Kniha rozhovorů s novinářkou, redaktorkou, filmovou publicistkou a překladatelkou Agnešou Kalinovou (1924–2014) zachycuje takřka celý její život a má charakter pamětí.

osobnosti a osudy
Ukázky

Mých sedm životů

357 Kč
318 Kč
Zážitky z karantény - 11%
(1x)

I když se svět do pekel řítí, tak lze pořád šťastně žíti!" Co si počala Halina Pawlowská, když ji koronavirová karanténa na tři měsíce uvěznila v jedné domácnosti s dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchyní, synem, sestřenicí a dvěma psy? Začala si

osobnosti a osudy

Zážitky z karantény

269 Kč
239 Kč
Hyde Park Civilizace 2 - 11%
Druhý výběr rozhovorů s vědci a osobnostmi z pořadu Hyde Park Civilizace. Kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět. Hosty Hyde Parku Civilizace jsou lidé, kteří mění svět.
osobnosti a osudy

Hyde Park Civilizace 2

242 Kč
215 Kč
Místo snění - 11%
(1x)
Životopis napsala novinářka Kristine McKennová na základě více než stovky rozhovorů s Lynchovými přáteli, rodinnými příslušníky, bývalými manželkami, herci, agenty, hudebníky a dalšími spolupracovníky.
osobnosti a osudy
Ukázky

Místo snění

530 Kč
471 Kč
Máme na vybranou - 11%
(5x)
Ve své knize, která je víc než jen memoárovou literaturou, nám Edith Egerová předkládá nejen napínavý a působivý příběh vlastního života, ale také inspirativní příběhy svých pacientů.
osobnosti a osudy

Máme na vybranou

359 Kč
319 Kč
Mé cesty do hlubin mozku - 11%
(5x)
Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí?
osobnosti a osudy

Mé cesty do hlubin mozku

314 Kč
279 Kč
A odkud bych asi tak byl? - 11%
(3x)

Rusko očima českého zahraničního reportéra.

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie.

osobnosti a osudy

A odkud bych asi tak byl?

359 Kč
319 Kč
Carmen – Skutečný život Hany Hegerové - 11%
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce.
osobnosti a osudy

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové

404 Kč
359 Kč
Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - 11%
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

osobnosti a osudy

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

449 Kč
399 Kč
Autobiografie I - 11%
Autobiografie Marka Twaina byla poprvé publikována v roce 2010, tedy sto let po jeho smrti. Spíše než o klasickou autobiografii jde o soubor anekdot, „pomluv“ a přemítání o životě, na němž Twain pracoval několik let. První svazek třídílných pamětí.
osobnosti a osudy

Autobiografie I

449 Kč
399 Kč
Magor a jeho doba - 11%
(5x)
Obsažný, střídmě a přitom velice čtivě napsaný životopis jedné z nejvýznamnějších osobností českého kulturního a společenského života druhé poloviny dvacátého století.
osobnosti a osudy

Magor a jeho doba

449 Kč
399 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
osobnosti a osudy

Aby radost nezmizela

36 Kč
Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy
(3x)
Literární průvodce po krajích helvetského kříže.
osobnosti a osudy

Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy

149 Kč
Letenka do neznáma - 11%
(3x)
Fascinující příběh Elišky Krausové-Chaves, sestry spisovatele Ivana Krause, politologa Michaela Krause a moderátora Jana Krause, která na jaře roku 1968 vyrazila do Kolumbie zdokonalit svoji španělštinu, jako by jela na Slapy!
osobnosti a osudy
Ukázky

Letenka do neznáma

330 Kč
294 Kč
Autobiografie II - 11%
Druhý svazek z rozsáhlých třídílných pamětí Marka Twaina, který byl poprvé publikován v roce 2010, tedy sto let po jeho smrti. Spíše než o klasickou autobiografii jde o soubor anekdot, „pomluv“ a přemítání o živote, na němž Twain pracoval několik let
osobnosti a osudy

Autobiografie II

539 Kč
479 Kč
BE100F - 11%

Výběr ze sloupků Evy Turnové, baskytaristky kapely The Plastic People of the Universe, má název Turnový háj - BE100F (best of). Sloupky byly pravidelně publikovány v časopisech Instinkt a Reflex a vycházely knižně pod názvem Turnový háj 1-4.

osobnosti a osudy
Ukázky

BE100F

223 Kč
198 Kč
Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina - 6%
(1x)
Americký investigativní novinář Steven Lee Myers přináší barvitý obraz muže, který se z řadového agenta KGB vyšvihl až na vrchol vládní pyramidy – stal se ruským prezidentem.
osobnosti a osudy
Ukázky

Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina

423 Kč
398 Kč
Nikdo nás nečekal - 11%
Autobiografie akademické malířky, přeživší holocaustu, Helgy Hoškové-Weissové je vpravdě fascinující čtení. Vzpomíná na své idylické dětství v předválečné Praze, na své rodiče, prarodiče a širší rodinu. Příběhy těch, kteří se již nikdy nevrátili ...
osobnosti a osudy

Nikdo nás nečekal

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 50 > >>