Vinice jsou starým kulturním dědictvím a utvářejí krajinu. V knize najdou poučení a zajímavé informace jak hobby vinaři, tak majitelé zahrad a domů. Tato publikace dává odpovědi na otázky kolem pěstování révy a zpracování hroznů.
Jako vzácný přírodní produkt má koření neocenitelnou hodnotu pro naše zdraví a pohodu. Obohacuje naši zahradu a kuchyni vůněmi a chutěmi, vnáší do našich životů barvu a rozmanitost.
Minizahrádka na vysoké úrovni
Vysoké záhony jsou dnes „in“ a „trendy“: jsou přehledné, šetří záda a díky své speciální výplni přinášejí nejvyšší možné výnosy.
Naše babičky sbíraly obyčejné bylinky v přírodě a pěstovaly je i na svých zahrádkách. Používaly je pak k léčení, ke kosmetickým účelům, ale i v kuchyni jako koření a někdy také jako zeleninu.
Víte, jak správně zasadit ředkvičky? Kdy sklidit dýně a jaké při tom všem použít nářadí? Každé z ročních období zahradníkovi přináší nové výzvy. Proto je tu praktická Velká kniha zahradničení pro děti.
Peter Berg je biologicko-dynamickým zahradníkem a také oblíbeným autorem knih o biozahradách. V této knize nás krok za krokem za pomoci mnoha ilustračních obrázků uvádí do základů biozahradničení.
Podle novináře a autora knihy Martina Raspera by se zahrady měly stát součástí měst. Tato kniha pojednává o "Zahradničení ve městě" a ekologickém a kulturním pozadí tohoto zdánlivě nového fenoménu.
Už nemusíte vyhazovat vršky mrkví, snítky koriandru, spodní
část salátu a zelí a pecky z avokáda. V této knize se totiž dozvíte,
jak se dají znovu zužitkovat, zasadit a rozmnožit zbytky ovoce, zeleniny a bylinek z vaší kuchyně.
Kniha na základě konkrétních šetření podrobně prezentuje alternativní potravinové sítě v České republice – farmářské trhy, farmářské prodejny, bedýnková schémata, komunitní zemědělství, městské zahradničení a komunitní zahrady i Slow Food.